1. Anasayfa
  2. KOSGEB

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 2021

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 2021
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
0

2020 KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi nasıl olur? KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi için şartlar nelerdir? Başvuru nereye yapılıyor? Sizlere bu konu hakkında bilgiler vereceğiz. Sizlerde yazımızı okuyarak bu konu hakkında bilgiler alabilirsiniz.

KOSGEB ülkemizde binlerce işsiz ve kendi hayali olan vatandaşlarımıza destek verip kendi işlerini kurmaları için bütçe veren bir kurumdur. Bu kurum sayesinde hem girişimci gençlerimiz artmış, hem de girişimcilik adayı olan kadınlar da bu şekilde destek alarak hayallerine kavuşmuşlardır. KOSGEB yapacağınz işlere göre sizlere destek veren bir kurumdur. Sizde eğer KOSGEB desteği alacaksanız en önemli etkeni KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi olmaktadır. KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alıp bu eğitim sonunda sertifika almazsanız girişimcilik durumunuzun başlangıcını yapamazsınız. Bu sebeple KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi tamamlamanız şarttır. Bu eğitim sayesinde sizde hayallerinize ulaşabilirsiniz. Size bu yazımızda bu eğitimin hakkında bilgiler vereceğiz.

KOSGEB Girişimcilik Sertifikası Nedir?

KOSGEB desteği almak istiyorsanız ve girişimci iseniz mutlaka almanız gereken sertifikalardan birisi girişimcilik sertifikasıdır. Bu sertifikanın önemi ise yeni bir iş kuracağınız zaman iş kuracak kişilerin bu işi nasıl yürüteceği eğitimi verilmektedir. Yapacağınız iş ile bilmediğiniz tüm bilgileri bu eğitim sonunda öğreneceksiniz. Bir girişimci olmak istiyorsunuz ve hangi sektörde yeni bir iş kuracağınızı biliyorsanız bu girişimcilik sertifikasına başvurunuzu yapabilirsiniz. Bu başvuruyu e-devlet üzerinden yapabiliyorsunuz. E-devlet şifrenizi ve T.C Kimlik numaranızı girdikten sonra formu doldurup başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru linki için tıklayınız.

KOSGEB bu durumda önemsediği tek şeyin girişimcinin yapacağı başvuru doğrultusundaki işi ile alakalı ve bilgili olmasını istemektedir. Bu girişimcilik sertifikasını alabilmeniz için eğitim sonunda sizi sınava sokacaklardır. Eğer sınavda yeterli düzeyde sonuç alırsanız başarı ile bitirmiş olacak ve KOSGEB kredilerini almaya hak kazanacaksınız.

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Kaç Saat Sürüyor?

KOSGEB bu eğitimi ilk verdiği zaman 72 saat olarak veriyordu. Bu eğitim süresini yeni güncellemelerden sonra 32 saate düşürmüşlerdir. Yani eğitim süresi boyunca 32 saat eğitimi bitirdikten sonra Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazanacaksınız. Sertifikayı aldıktan sonra devletin verdiği destek kredisi, hibe kredisi gibi tüm KOSGEB kredilerini almaya hak kazanacaksınız.

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Sınavı Kazanamayanlar

Eğer bu sınava girdiniz ve sınavı kazanamadıysanız tekrardan eğitim alıp sınava giriş yapabiliyorsunuz. Sadece direk sınava giremezsiniz. Tekrardan 32 saatlik eğitime girip, 32 saatlik ders sonucu sınavları başarı ile geçmelisiniz. Genel olarak 32 saat eğitim size yeterli olacaktır.

KOSGEB Hibe Kimlere Veriliyor?

KOSGEB Destek kredileri herkese verilen bir kredi çeşididir. Yalnız bu durumda çok başvuru olduğu için KOSGEB yetkilileri ilk olarak gençlere, daha sonra da kadınlara öncelik vermektedir. Eğer genç veya kadın girişimci iseniz bu krediler için daha şanslısınız demektir. Başvuracağınız sektörde çok önemlidir. Başvurduğunuz sektör daha önceden yapılmamış ve başarılı olacağına inandığınız projelerle başvuru yapmanızı öneririz. Üretim konusunda hibe desteği almak istiyorsanız ciddi iş fikirleri ile iyi bir iş planı hazırlamanız gerekmektedir.

İş Kurmak İstiyorum, Ne İşi Yapmalıyım?

Düşük Faizle Çiftçi Kredisi Veren Bankalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir