1. Anasayfa
  2. KOSGEB

KOSGEB Destekli Çiğ köfte Bayilik Açma ve İş Planı Örneği 2020

KOSGEB Destekli Çiğ köfte Bayilik Açma ve İş Planı Örneği 2020
KOSGEB Destekli Çiğ köfte Bayilik Açma ve İş Planı Örneği
0

KOSGEB Destekli Çiğ köfte Bayilik Açma ve İş Planı Örneği 2020 yılında nasıl alınır? KOSGEB desteği ile çiğköfte açmak isteyenler nasıl işlem yapabilirler? KOSGEB çiğköfte açmak isteyenlere destek oluyor mu? Sizlere bu konu hakkında bilgiler vereceğiz. İşte detaylar…

2020 yılında her ilde çiğ köfte satan onlarca firma var. Yeni bir iş kurmak isteyen girişimciler bu bayilerden birini seçmekte tereddüt ediyor ve sermayesi olmayanlar KOSGEB’den destek almanın bir yolunu arıyor. Bu içerikte KOSGEB desteği ile çiğ köfte nasıl açılır? Size nereye başvuracağınızı söyleyeceğiz. Ek olarak, merak ettiğiniz tüm bilgileri bulacaksınız, örneğin: B. Çiğ Köfte Aktivite Kodları, İş Planı Örnekleri, Bayi Tutarları ve Aylık Pişirmeden Kazanç bilgileirni de alabilirsiniz.

KOSGEB Destekli çiğ köfte İşletmesi Nasıl Açılır?

Çiğ köfte önce bir köfte işletmesi açabilir ya da gıda üretimi yapan KOSGEB’in desteğinden yararlanabilirsiniz. Tesis, 14 proje programı ile işe yeni başlayanlar ile halihazırda bir işi olan ve yardıma ihtiyacı olanlara bağış ve faizsiz kredi sağlıyor. Bu destekten yararlanmak için firmanın ilgili proje programına başvurması gerekmektedir. İlk şart olarak, basit bir sabit vergi ödeyen şirketinizin veya işyerinizin faaliyet alanı NACE KODLARI’na dahildir. Çiğ köfte dükkanlarının Nace kodunun içeriğini inceleyelim.

Çiğ köfte imalatı için Kosgeb Desteği;

Oto bayilik almak yerine kendin köfte yapmak istiyorsan Nace Kodları listesindeki C kodu ile Yemek Yap kategorisine başvurmalısın. Geçen yıl açılmış, çiğ köfte firmanız varsa, bu sizin için geçerli olan koddur.

  • C-10; Gıda imalatı
  • C-10.8; Diğer gıdaların imalatı

Bu kod indeksi ile ilk defa köfte dükkanı açan ve üretim oluşturan girişimciler girişimci destek programına başvurabilirler. Mağaza açıldıktan sonra danışmanınız size uygun kodlar ve alanlar hakkında bilgi verecektir.

Yukarıda açıklanan kod indeksi, tek bir aşçı olmadan köfte yapanlar içindir. Tek bir otomobil bayisi satın alıyor ve perakende satış yapıyorsanız, aşağıdaki kod indeksini kullanmanız gerekir. Toptan ve Perakende başlıklı G adı altındaki Nace kodunun sıralamasında, belirli bir ürüne atanmış olabilen veya atanmamış olabilecek kod dizeleri vardır. Yukarıda görüldüğü gibi 46.9 numaralı Nace kodu perakende yerine toptan satış yapan firmalar için geçerlidir. Bunlar genellikle az pişmiş köfte satıcıları olan köfte ya da köfteleri günde belirli dağıtım ile birçok farklı satıcıya dağıtan bayiler için geçerlidir.

Şirkette tek bir ürün satıldığında belirli bir ürüne atanır. Birden fazla ürün kategorisi varsa, belirli bir ürüne atanmamış kategoriye girer. Bu konuda Kosgeb desteği ile köfte bayii yaptırmak isteyenler 47-1 Nace Kod ile başvuru yapabilirler.

Kosgeb Bunun Neresinde?

KOSGEB’den destek almanın iki farklı aşaması var. Birincisi mağaza açılmadan önce Girişimcilik Destek Programı’na başvurmak, ikincisi ise mağaza açıldıktan sonra e-KOBİ’lere kayıt olup diğer programlara başvurmak. Neyi seçerseniz seçin. Her iki yöntem de yalnızca kuruluş açıldıktan sonra KOBİ’leri kayıt ettirerek bir beyan gerektirir. Bu sizin ana sektörünüzse, servis merkezleriyle ayrıntılı olarak konuşmak ve iş planı ile ilgili verileri almak faydalı olabilir.

Programın şartları olarak KOSGEB’i pişirmeden önce 4 günlük bir kursa katılmak ve sertifika almak, bu sertifika ile köfte iş planı hazırlamak ve proje kabul edildikten sonra bu projeye başvurmak, Vergi dairesinden bir işletme açılış izni ve bir işletme açılış bildirimi alınması gerekmektedir. Bu işi e-KOBİ’lerin kaydı ve danışman atanması ve faturalama aşaması takip eder.

İş Planı Örnekleri;

Hazırlanan bir yemek üretim projesini pişirmeden köfte projesine dönüştürebilirsiniz. Bu bağlamda oluşturulan Kosgeb Çiğköfte iş planı örneğini indirebilirsiniz.

Franchise veya franchise satın almadan önce KOSGEB Çiğköfte Köfte Bayi Projesi Örneğini bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Bu proje de bir pazara ait. Aynı kategoride olduğu gibi indirilebilir ve düzenlenebilir.

Bir diğer önemli nokta da KOSGEB’in fatura bedeli dahilindeki hizmetler için ödeme yapmaması, çiğ köfte üretimi, perakende veya diğer sektörlerden sorumlu olmasıdır. Örneğin, şirketiniz veya başka bir tedarikçiniz size hazırlanmış bir bayi tesisi şeklinde bir hizmet faturası düzenlerse destek alamayabilirsiniz. Bu kapsamda faturalarınızı dolap, masa, sandalye veya bilgisayar şeklinde yapmanız, şirket ödemelerini posta havalesi veya havale ile gerçekleştirmeniz ve bu ödemeler için kaşeli ve imzalı bir dekont almanız gerekmektedir. Kosgeb bu belgelerden birini ister. 2020 yılında köfte dükkanı açmak için Kosgeb destek ile iletişime geçebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir