1. Anasayfa
  2. HİBE KREDİ

En Kolay Hibe Alınacak Projeler ve İşler Nelerdir?

En Kolay Hibe Alınacak Projeler ve İşler Nelerdir?
En Kolay Hibe Alınacak Projeler ve İşler Nelerdir?
0

En Kolay Hibe Alınacak Projeler ve İşler Nelerdir? Hibe kredi için ne yapmak lazım? En kolay hibe kredi alacağınız işleri sizlere sunacağız. İşte detaylar…

Devlet tarafından yapılan bazı proje ve işler için gerekli finansman, girişimcilere hibe ile sağlanmaktadır. Devlet desteği ile yapılabilecek pek çok şey var. Bir iş planı oluşturarak devlet yardımına başvurabilirsiniz. Özellikle kadın girişimciler Kosgeb’den hatırı sayılır destek alıyor. Kosgeb dışında birçok kurumdan bağış almak da mümkün. Bağışlanması kolay olan projeleri merak edenler için sektör araştırması yaptık.

Devletin Destek Verdikleri İş Fikirleri

Girişimci olmak isteyenleri birçok kurum ve kuruluş destekliyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin yönetimi ve desteğinin yanı sıra Avrupa Birliği Cumhurbaşkanlığı Parti Dışişleri Bakanlığı, Duygular, Aile Tecim Bakanlığı, Çalışma Harcamaları ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Türkiye Ekonomi Konseyi, Bakanlık desteği tarım ve ormancılık için, Kredi Güvence Fonu, TÜBİTAK, kalkınma ajansları, devlet planlama kuruluşları vb. Kurumlar tarafından bağış ve destek verilmektedir.

Tabii ki girmek istediğiniz sektöre bağlı olarak başvurduğunuz kurumlar farklı olacaktır. Tarımsal faaliyetlerde bulunan ve iş kurmak isteyenlerin Tarım ve Orman Bakanlığı ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. AB Uluslararası Projeler için Dış İlişkiler Müdürlüğü’ne başvururken olduğu gibi kendi işini kurmak isteyen girişimciler Kosgeb ile iletişime geçmelidir. Kosgeb, girişimcileri NACE adlı bir kod sistemi ile desteklemektedir. Burada yer alan kodlar sektörlere rehberlik ediyor.

Kosgeb kısa süre önce kapsamını biraz genişletti. Önceleri yeni firmalar makine ve ekipman, yazılım, personel vb. Satın aldı. Konularına destek verecek kurum artık daha uluslararası ve akılcı projeleri destekliyor. Halı yıkama açmak için bir iş planı oluşturabilir.

Mağazacılık Sektörü İçin Hibe Verilir mi?

Hibelerin en kolay geldiği projelerin başında perakende geliyor. İster giysi, ister ayakkabı vb. Mağazayı açın. Tesise başvuru prosedürü aynı şekilde işliyor. Bir şirkette başarılı olmak için önce bir iş planının oluşturulması gerekir. İnternette Kosgeb tarafından onaylanmış birçok iş planı ve proje var. Bu projeleri inceleyerek verilere sahip olabilirsiniz. Sadece internet üzerinden alabileceğiniz iş planları, yolun sonuna ulaşmak yerine yolda ilerlemenizi sağlar. Bir girişimcinin en önemli özelliği örnek olmamaktır. Özgünlük taklit etmekten geçer. Aslında, kurumun önemi budur.

Hazırlanan iş planları yönetim kurulu tarafından ayrı ayrı kontrol edilir ve değerli projeler desteklenir. Daha önce bir iş planı oluştururken yardım almaya hak kazanmış tanıdıklardan veya danışmanlardan yardım alabilirsiniz. İşinize başladıktan ve iş planınız ile kuruma başvurduktan sonra projeniz incelenecek ve ön onayı alınan projeler kurula gönderilecektir. Elbette bağış alabilmek için şirketinizin belirli standartları karşılaması gerekiyor.

İşe başlarken dikkat edilmesi gereken birçok nokta var. Öncelikle mağazanızda hangi ürünlerin mevcut olduğuna ve hedef kitlenizin kim olduğuna karar vermelisiniz. Örneğin bir kadın giyim mağazası açıyorsunuz. Mağazanıza getirdiğiniz ürünlerin büyük bedenleri ve farklı renkleri bulundurmalı ve ürünlerinizi modaya göre teslim etmelisiniz. En önemli iş noktası elbette konumdur.

Sattığınız ürünlerin standart ve fiyatlarını lokasyon ve hedef kitleye göre belirlemeniz ve bir toptancı bulmanız gerekiyor. Bu işlemleri takiben resmi kurumların onayı ile faaliyete başlamalısınız. Belediyeye gidip vergi dairesinden ruhsat almanız, girişlerinizi sosyal güvenlik kurumu çalışanları ve işverenleri ile yapmanız ve yetkili Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kaydolmanız gerekmektedir. Kadın giyim mağazası fiyatları hakkında detaylı veri alabilirsiniz.

Oto Yıkama İçin Hibe Destek Verilir mi?

NACE kodu ile devlet, oto yıkama açmak isteyenlere de yardımcı oluyor. Araba yıkamayla ilgili en önemli sorun lokasyondur. Mağazalar özellikle endüstriyel alanlarda çok değerli olduğu için burada dükkan açarsanız kurum tarafından daha kolay destekleneceksiniz. Oto yıkama açmak için gerekli ekipmanları tamamladıktan ve gerekli tesislerin onayını aldıktan sonra faaliyete başlayabilirsiniz. Araba yıkarken dikkat edilmesi gereken nokta mesken binalarına 50 metredir. Gürültü kirliliği olduğu için bu kurala uyulmalıdır. Kosgeb araba yıkama yeri açmak isteyenler için destek oranları bölgeye göre değişir. 1. ve 2. bölgeler ve 3., 4., 5. ve 6. bölgeler olarak iki şekilde gruplandırılmıştır.

İş kurma, kurulum süreci için makine ve ekipman kurma, ofisleri, donanım ve yazılımı destekleme ve işletim maliyetlerini destekleme konusunda yardım sağlanır. Kuruluş dönemi makine ve ekipman alımına verilen destek ilk iki bölgede yüzde 60 iken diğer bölgelerde yüzde 70’tir. 1. ve 2. bölgelerde kadın, engelli, şehit ve gazi yakınlarının desteği yüzde 80, diğer bölgelerde yüzde 90. Bu anlamda kadınlar için affetme oranlarının daha yüksek olduğunu göstermektedir. İstikrarlı (durgun) ödemeler için yatırım desteği üst limiti 100.000 TL’dir. Bu destek, geri ödeme esasına göre girişimcilere verilmektedir. Yüzde 60’lık bir destek oranı, işe başlamak için 100.000 TL harcadıysanız Kosgeb’in bu harcamadan 60.000 TL’ye eşit destek alacağı anlamına gelir. Oto yıkama açmak için devlet desteği konulu makalemizi okuyarak detaylı veri alabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir