1. Anasayfa
  2. HAYVANCILIK

Devletin Verdiği Destekleme Kredileri Nelerdir?

Devletin Verdiği Destekleme Kredileri Nelerdir?
Devletin Verdiği Destekleme Kredileri Nelerdir?
0

Devletin Verdiği Destekleme Kredileri Nelerdir? Devletin Verdiği Destekleme Kredileri ve başvuru aşamaları nedir? Devletin verdiği destek kredisine nasıl başvuru yapabilirim? Sizlere yazımızda bu konu hakkında bilgiler vereceğiz.

Ülkemizde devlet tarafından çeşitli krediler verilmektedir. İşsizlik oranının yüksek olduğu eyaletimizde, devlet desteğiyle işsizlik oranı biraz düşüyor. İstihdam fırsatları, özellikle kazançlı bir şekilde istihdam edilmeyen gençlere sunulmaktadır. Ülke ekonomisinin gelişmesine ve gelişmesine katkı sağlar. Devletin Destekleri İyi mi? Şartlar nelerdir? Devlet kredisi için başvurabilirsiniz.

Devletin Verdiği Destekleme Kredileri

  1. Esnaf Destek Kredileri
  2. Devlet Destekli Hayvancılık Kredisi (Arıcılık, büyük baş, minik baş ve tavukçuluk destekleridir.)
  3. Girişimcilere İş Yeri Açma Hibesi Kredisi (50 bin TL Bağışlama 100 bin TL Faizsiz Kredi)
  4. KOSGEB tarafınca verilen Kadın Girişimci Desteği
  5. Mantar Yetiştiriciliği
  6. Sera Oluşturmak isteyenlere devlet desteği

1. Esnaf Destek Kredileri

Devletten gelen küçük veya büyük girişimcileri desteklemek amacıyla esnaflara devlet bankaları tarafından faizsiz kredi verilmektedir. Devlet küçük esnaflara 30.000 TL tutarında faizsiz kredi veriyor. Bu krediden yararlanmak için daha önce işyerinizden herhangi bir bağış veya kredi almış olmanıza gerek yoktur. Bu krediyi 1 yıl sonra 36 ay (3 yıl) olasılıkla tüccarlara geri ödemeye başlıyorsunuz. Ancak, tüccarların bu krediyi alabilmek için bankalara herhangi bir borcu olmamalıdır. Borcunuzu kapatmak için kendi takdirinize bağlı olarak bu krediye de başvurabilirsiniz. Türkiye’de esnaf ve sanatkârların önündeki bir diğer önemli mesele ise kooperatifin faizsiz kredisinden yararlanan kredi ve kefil ustaları istihdam ediyor.

2. Devlet Destekli Hayvancılık Kredisi

Devlet ayrıca hayvancılık alanında birçok kredi ve hibe veriyor. KOSGEB, gerekli ahır, besi sistemi ve hayvanların bakımı için gerekli araç ve gereçler için 50.000 TL bağışta bulunuyor. Ancak KOSGEB, çiftlik hayvanlarına herhangi bir kredi vermemektedir. Bu, halk tarafından büyük ölçüde yanlış anlaşılmaktadır. Hibenin yetersiz kaldığı durumlarda ihtiyaca 100.000 TL faizsiz kredi sağlanmaktadır. Gerekli ekipman ve tesisler hazırlandıktan sonra büyükbaş veya küçükbaş hayvan kredisi alabilirsiniz.

Keçi ve Koyun Kredisi: Ziraat Bankası’ndan küçükbaş hayvan kredisi bulunmaktadır. En az 25 keçi ve 50 koyun kredisi alabilirsiniz. Bu koyunları sadece süt üretimi için satın alabilirsiniz. Küçükbaş hayvan yetiştirmek istiyorsanız en az 100 keçi ve 100 koyun almanız gerekiyor. Arıcılık kredisi almak için öncelikle KOSGEB belgenizi almanız gerekmektedir. Sertifikanızı aldıktan sonra arıcılık için gerekli araç ve gereçler için bursunuzu hemen alabilirsiniz. Bank Ziraat’in arıcılık kredisi ile arıcılığınızı kurabilirsiniz. Ziraat Bankası’nın verdiği arıcılık destek kredileri aşağıdaki gibidir:

  • Bal sektörüne kredi desteği sağlar.
  • Arı veya boş kovan için destek kredisi,

Aynı yerde sürekli üretim yapan kişilere kulübe satın almak veya kulübe tamir etmek için destek kredisi,
Yenilenebilir enerji satın almak ve kışla satın almak amacıyla gezici arıcılık yapan 200 ve üzerinde arısı olanlara,
Destek kredisi 50 arı kovanı olan veya 50’nin üzerinde arı kovanına sahip olmak isteyenlere verilmektedir.

Kümes Hayvanları Destek Kredileri: Hükümet, kümes hayvanı çiftçilerini de destekliyor. Kümes hayvanları destek gereksinimleri 1.000 kaz, ördek ve tavuk için geçerlidir. Türkiye için bu sayı 5.000.

3. Mantar Yetiştiriciliği Devlet Destek Kredisi

Mantar yetiştiriciliği için öncelikle uygun yer ve şartlar sağlanmalıdır. Mantar yetiştirmek için 100 metrekare yeterlidir. Bununla birlikte, şehrin dışında bir yer sizin için çok daha iyi olabilir. Bu nedenle, mantar kokusu çevrenizdekileri aşırı derecede rahatsız edebilir. Tarım ve Orman Bakanlığı, mantar yetiştirmek isteyen girişimcilere 30.000 TL karşılıksız hibe sağlıyor.

  • Mantar yetiştiriciliğinde destek koşulları;
  • 100 metrekare alan
  • Yılda 15 veya 20 ton kompost
  • Ranza sistemi veya diğer sistemlerin uygulandığı bir sistem oluşturun
  • Kurulan sistem dönüş pompası, aspiratör, soğutucu ve termometre gibi malzemeleri içermelidir.
  • İstiridye ve beyaz şapkadan mantar yetiştiriciliği desteklenmektedir.
  • Mantar yetiştirmek istiyorsanız, bulunduğunuz yerdeki Tarım ve Orman Müdürlüğü ile de iletişime geçebilirsiniz.

4. KOSGEB Kadın Girişimci Desteği

Devlet, kadın girişimcilere işe girmeleri, ayakları üzerinde durmaları ve kimseye bağımlı kalmamaları için destek ve bağışlama sunuyor. Devlet ayrıca kadınlara işlerini büyütmelerine veya daha büyük görevler yoluyla hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için girişimcilik hibeleri veriyor. Sadece bu hibeyi alan kişi başka bir işte 3 yıl sigortalı olarak çalışamaz.

5. İş Kurmak İçin Hibe Kredi veya Faizsiz Kredi Devlet Desteği

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları KOSGEB tarafınca, belirli şartlar ve faizsiz kredi alan kişilere bağış yapıyor. Öncelikle Kosgeb tarafından düzenlenen 32 saatlik girişimcilik eğitimine katılmanız gerekiyor. Eğitimin sonunda Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazanmanız gerekir. Bir iş kurmak için bir işyeri projesine ihtiyacınız var. Bu projeyi kurula sunuyorsunuz ve yönetim kurulu tarafından onaylanırsa 50 BİN TL hak kazanıyorsunuz. Ayrıca kurduğunuz işin maliyeti yüksekse 100.000 TL faizsiz kredi alabilirsiniz.

6.Sera Oluşturmak İsteyenlere Devlet Desteği

Devlet ayrıca seracılık yapmak isteyen çiftçilere hibe ve destek sağlıyor. Yerli üretimi desteklemek için seralar inşa etmek isteyen çiftçiler, devlet desteğinden yararlanırlarsa Ziraat Bankası, Kosgeb ve Tarım Projesi’ne destek olmak üzere hibe şeklinde devlet desteğinden faydalanabilirler. Bu desteğin miktarı, çiftçiler ve üreticiler tarafından yapılacak işin boyutuna, versiyonuna ve süresine bağlıdır.

Kosgeb’in desteklediği daha birçok sektör var. Bu sektörlerde destek sağlıyor ve 2020 yılında da kullanılmaya devam edecek. Yapılması gereken ilk şey uygulamalı girişimcilik eğitimi kursuna katılmak. Kurs tarihlerini görmek için buraya tıklayın. Ek olarak, hayvancılıktan sorumlu bakanlık 2020 için 16 milyar avronun üzerinde bir bütçe hazırladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir