1. Anasayfa
  2. SENETLE KREDİ

Yasal Tefeciler Var mıdır? Tefeci Arayanlara Farklı Yöntemler

Yasal Tefeciler Var mıdır? Tefeci Arayanlara Farklı Yöntemler
Yasal Tefeciler Var mıdır? Tefeci Arayanlara Farklı Yöntemler
0

Yasal Tefeciler Var mıdır? Tefeci Arayanlara Farklı Yöntemler nelerdir? Tefecilik suç mudur? Tefeci arayanlar suç işler mi? Sizlere bu konu hakkında bilgiler vereceğiz. Bir önceki yazımız olan Tefeci Arayanlara Senetle Telefon Alıp Satma Tekniği sayfasına giderek bu konu hakkında bilgiler alabilirsiniz.

Tefecilik, eski Türkiye’den gelen parayla para satmaktan ibaret bir meslektir. Dar bir günde nakit paraya ihtiyacı olanlar, kurumlar veya bir fatura veya ipotek karşılığında para veren kişiler tefeci olarak bilinir. Günümüzde tefecisi aradığını söyleyip telefon numaralarını ve adreslerini facebook sayfalarında arayan birçok vatandaş var. Geçmişte bankacılar her ne idiyse, tefeciler de aynı işi gizlice yaptılar, senetlere borç vererek. Tefecilik artık yasak olsa da İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Adana gibi büyük şehirlerde hala tefeciler var. Bu tefecilerden biri asla yasal değildir.

Tefecilik Yasal mı?

Günümüzde yasal finansal hizmetler sağlayan bankaların dosya harcamaları, sigorta maliyetleri ve faiz oranları yüksektir, bu nedenle bankalar bazıları tarafından yasal borç verenler olarak anılmaktadır. 2017 yılında kredi kartı kullananların sayısının artmasıyla birlikte, son kredi veya düşük kredi notu faiz oranlarının yanı sıra bankalardan kredi alamayanlar için yüksek faiz oranları yasal tefeciliğin varlığına işaret ediyor. Tefecilik suçtur.

Tefeci olarak bir banka veya finans kuruluşundan bahsetmesek de, web sitemize başvuran birçok vatandaş yasal tefeci arıyor. Senetlere para koyan tefeciler, tefecilik adres ve tutarlarına benzer yorumlar yaparlar. Özellikle yasal tefeciler, bir kredi veya kredi kartı borcunu takip eden ve kırmızı kaleme ihtiyaç duyanlar çok nakit paraya ihtiyaç duyduklarında ilk olarak değerlendirilir. Bazı kişi veya kuruluşlar fatura ve bu paranın 1.000 TL’si ile 10.000 Lira’ya kadar pes ediyor. 9.000 TL civarında kesinti yaptı. öder ve bu para 15.000 TL. 12 aydan fazla taksitle.

Tefecilerin adreslerini ve yazışma bilgilerini aramak yerine, senet ve kuyumcuların para verdiği yerler ikinci bir alternatiftir.Kredi kartıyla veya elden altın alıp değiştirirseniz tefeciden uzak durun.

Yasal tefeci yok. Tefecilik suçtur! 9.000 TL tefecilik. Nakit alan vatandaşa 12 ay vadeli 6.000 TL alacak. Ayrıca bir ödemenin zararla kaybedilmesi ve bu ödemelerden birinin kesintiye uğraması durumunda, faturanın derhal yerine getirildiği veya haciz işleminin başlatıldığı bilinmektedir.

Sanal Tefeciler Kimdir?

Sosyal medyanın kullanımı gün geçtikçe artarken, sanal tefecilerin faturalı para satarak işlerini yürüttüğü en büyük platform sosyal medya. Özellikle feysbuk sayfalarında kredi alamayanlara kredi veriliyor. Emekliler için 10.000 liraya kadar anında kredi ve kötü sicili olanlar için acil nakit gibi ilanları görüyorsunuz. Twitter ve Instagram’da da top oynayan bu kişiler, sanal tefeciliği yasal bir eylem olarak göstererek zor vatandaşın sırtından para kazanmak istiyor.

  • Arabasını veya ticari aracını rehin verenler,
  • Evini ipotek ettirenler ve tefecilerden para çekenler
  • Kredi kartı borcunu ödemek için tefeciliğe başvuranlar,
  • Eşyalarını tefecilere kaptıran ve mahkemede tefecilerin peşinden koşanlar

Tefeciliğin Cezası Nedir?

“Madde 241 – (1) Kazanç elde etmek amacıyla başkasına ödünç para veren şahıs, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.”

Yukarıdaki maddelerde görüldüğü üzere gelir karşılığı başkasına iade edilerek para verenler APC’de 2-5 yıl içinde ve ek 5.000 gün hapis cezasına çarptırılacak. Bu yazıyı okuduğumuzda aklımıza taksitli kredi veren faktoring şirketleri veya bankalar geliyor. Bankalar para kazanmak için bize para veriyor.

Yasal Tefeciler Var mı?

Türkiye’de faaliyet gösteren tüm bankalar tüzel kişiliktir. Bu kuruluşlar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun kanun, yönetmelik, yönetmelik, kararname, genelge ve tebliğlerine göre faaliyet göstermektedir. Devlet bu kurumları kontrol ettiği için yasal gerekliliklerin ötesine geçemezler. Bankalar, kanunla belirlenen limitler dahilinde kredi vermektedir. Yalnızca tefeciler, yasadışı veya yasal olarak tanımlanmamış, tüzel kişiliği olmayan, zor bir vatandaşa bir fatura karşılığında para vermek isteyen ve alınan paradan daha fazlasını ödemek isteyen kişilerdir. Bu bağlamda yasal tefeci yoktur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir