1. Anasayfa
  2. BLOG

Kredi Borçlarını Ödemeyenler Hakkında Yasal İşlem Olur mu?

Kredi Borçlarını Ödemeyenler Hakkında Yasal İşlem Olur mu?
Kredi Borçlarını Ödemeyenler Hakkında Yasal İşlem Olur mu?
0

Kredi Borçlarını Ödemeyenler Hakkında Yasal İşlem Olur mu? Kredi borcunu ödemeyen hapse girer mi? Kredi borcunu ödemezseniz ne olur? Sizlere bu konu hakkında bilgiler verelim.

Birçok insan bazı bölgelere borçludur. Hiç kimse zorunluluktan gönüllü kredi vermez. Günlük sorunların ne getireceği belli değil. Hiç beklemiyorsak, beklenmedik bir ihtiyaç ortaya çıkabilir. Bunu yapmak için bazen bankalardan ve kredi kartlarından borç almak zorunda kalıyoruz çünkü çok paraya ihtiyacımız var. Hepsi kredi ödemelerimizi doğru yapamadığımızda tutuklanıp tutuklanmayacağımız sorusuna cevap arıyorlar. Tabii ki, devam eden borçtan dolayı hapsedildim mi? İdam suçum için tutuklama olacak mı? Kredi borcu için hapse girersem, borç temizlenir mi? Benzer şekilde, kafanızdaki birçok sorunun cevabını inceleyelim.

Kredi Borçlarını Ödemeyenler Hakkında Yasal İşlem

Hesaplanmayan ihtiyaçlar için nakit ihtiyacımızı karşılamak için bankalara yöneliyoruz. Bankalar bize geri ödediğimizde ihtiyacımız olan parayı veriyor. Ödeme planı yalnızca geri ödemelerin gecikmesi durumunda değişebilir. Faiz ile ödemek zorunda kalabilirsiniz. Ödemelerinizi geciktirmezseniz, banka ile herhangi bir sorun yaşamazsınız ve mevcut borçlarınıza faiz ödenmez. Maalesef bazı durumlarda, el sıkışmamız ve mali durumumuzun yetersizliği nedeniyle bankaya olan borcumuz gecikebilir. Bankaya olan krediniz veya borcunuz geciktiğinde bankalar tarafından görüşmeler başlatılır.

“Borcunuzu bir an önce ödeyemezseniz aleyhinize yasal işlem yapılacaktır” gibi ifadeler. Size karşı yasal işlem, kredi kartınızın kirlenmesi anlamına gelir. Banka, borcunuzu ödemeniz ve yasal işlem yapmamanız için size geçerli son tarihler verir. Maksimum 90 günlük ek süre sağlanır. 3 aylık 90 gün gibi kısa bir sürede bir iş bulursanız veya başka bir banka ile anlaşma yaparsanız, sadece borcunuz ve kalan borcunuz için standart faiz oranı ödersiniz. Mevcut borcunuzu öderseniz ve faizi geciktirirseniz aleyhinize herhangi bir yasal işlem yapılmaz. 90 gün sonra borcunuzu hala ödeyemediğiniz ortaya çıkarsa, yasal işlem başlatılır ve bu işlemin yerine getirilmesi beklenebilir. Sahip olduğunuz paranın tutabileceği her şeye banka tarafından el konulacaktır.

Ancak, banka siciliniz kötü bir şekilde etkilenmiştir ve 5 yıla kadar herhangi bir banka ile kredi kartı çekme veya kredi kartı başvurusu gibi işlemleri gerçekleştiremeyeceksiniz. Bağlandığınız bankadaki banka kartlarınız bloke edilebilir ve maaşınızın bir kısmına mahkeme kararıyla el konulabilir. Bunların hepsi aynı zamanda kredi puanınızı tamamen düşürebilir. Banka kaydınız kara listeye eklenecektir. Kredi borcunuz için yapılandırma seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Ödenmeyen Borçlar İçin Hapis Cezası!

Öncelikle, borç takibiniz bir adım attığında, tabii ki hapse girmeyeceğinizi söyleyerek yükünüzün bir kısmını üzerinizden atmak istiyorum. Bilmenizi isterim ki, aradığınızda banka tehditleri, “Borcunuzu ödeyemezseniz, yasal işlem yapılır ve mahkeme sonucu hapis cezasına çarptırılırsınız” sadece size hizmet etmek için orada. Önce borçlarınızı korkutun ve ödeyin. Bankalar bu şekilde tehditkar bir şekilde konuşarak borç ödeme sürecini hızlandırmak istiyor. Sözleşmeden doğan yükümlülükleri yerine getirememekten veya bankalara kredi borçlarından dolayı kimse kolayca hapse atılamaz. İcra takipçisi borcunuza göre başlatılır. Bankalar bu çağrıları uygulayıcı başlamadan ve yürütme takipçisi başlamadan önce yapabilir, ancak henüz tam olarak tamamlanmamıştır. Cellat başlayana kadar hapis veya yasal işlem başlatılmayacaktır. Yürütme süreciniz başladığı andan itibaren harekete geçmelisiniz. Bu nedenle durum şimdi ciddiyetini ortaya çıkarmak için bir adım attı. Doğal olarak hapsedilmeseniz bile, farklı yaptırımlar uygulanabilir. Anayasa’nın “Suç ve Cezalara İlişkin Esaslar” maddesi ışığında, borçluların hapse girme şartlarını şu şekilde sıralayabiliriz:
Bir şirket iflas ettiğinde ortakları karşısında kendi çıkarlarını düşünenler, Tamamen batmış ve her şeyini kaybetmiş bir kişiye malı vermeyenler, Ticari amaçla kurulmuş bir müdürün kanuni sorumluluklarını yerine getirmemesi, Bir işin iflas etmesi sonucu bir işin ortak olduğunu varsayarsak taraflardan biri diğer tarafı kandırarak sahtekarlık faaliyetiyle işe ve diğer kişiye zarar verir. Kişinin teslim ettiği malları güvenle iade etmeyenler, Borç takası veya başka bir nedenle bir borçluya verilen zarar nedeniyle alınacak meblağ veya mülkiyet yüzdesinin azaltılması; Asli gerçeğe aykırı beyanlarda bulunanlar, Borçlunun ödeme şartlarını ihlal edecek şekilde davranmak, Kanunun gerektirdiği talimatlara aykırı hareket ederek çocukların teslimine karşı çıkanlar, Beyanname işlemi sonrasında elde edilen veya teslim edilen mal ve satışlardan elde edilen gelir ile aynı şekilde değişiklik bildirmeyenler, Yaratılan ticareti terk edenler olması gerekenden farklı.
Eşlerin boşanmasını takiben mahkemece yapılan nafaka davası kararına karşı çıkanlar ve buna gereği gibi uymayanlar, Girişi yasaklanan gemiler veya taşınmaz mallar için giriş işlemini tekrarlayanlar, icra dairesi tarafından teslim edilecektir. Belirli bir eserin ifa edilip edilmeyeceğine ilişkin hükme ve yardım hakkı bildirimine uymayanlar, Asıl amacı asıl para olan kuruluşlarının iflas etmesini talep etmek zorunda olanlar, Teklife katılan kişi lehine verilen sözleri dikkate alarak kendisini düşündüğü için tekliften çekilme. Kiracının yapması gereken sorumlulukları yerine getirmemesi halinde vereceği cezalar İçinde bulundukları kötü durumun farkında olarak, durumu daha da kötüleştirmeye çalışanlar, İcra ve İflas Kanunu kapsamında cezalandırılacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir