1. Anasayfa
  2. KOSGEB

KOSGEB Destek Destekli Ayakkabı Mağazası Açmak

KOSGEB Destek Destekli Ayakkabı Mağazası Açmak
KOSGEB Destek Destekli Ayakkabı Mağazası Açmak
0

KOSGEB Destek Destekli Ayakkabı Mağazası Açmak nasıl olur? KOSGEB Destek Destekli Ayakkabı Mağazası Açmak için ne kadar para desteği alırım? Sizlere yazımızda KOSGEB destekleri ile ilgili bilgileri vereceğiz. İşte detaylar…

Girişimci olmak isteyenler için ayakkabı mağazası açmak iyi bir iş fikri. Bu alanda çalışmak isteyenler de gerekli finansmanı devlet destekli banka kredileri ile sağlayabilirler. Mağazanızda sadece ayakkabı değil çanta da satarak para kazanabilir ve hedef kitlenizi genişletebilirsiniz. Ayakkabı sektörü en karlı işlerden biridir ve satışlardan alacağınız kar marjı% 40-50’dir. Bir ayakkabı mağazası açmak için bir iş planı oluşturmanız, endüstri araştırması yapmanız ve yatırım yapmak için fon almanız gerekir. Bankalar aracılığıyla iş kurmak için gerekli sermayeyi sağlayabileceğiniz için KOSGEB’in girişimcilere sağladığı destekten de yararlanabilirsiniz.

Ayakkabı Mağazası Açmak

Mağazanızda veya internet üzerinden ayakkabı satışı yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, hangi ürünleri önce satacağınıza ve hangi kitleyi hedeflediğinize karar vermek. Ayrıca peşinden koşmak da moda. Kadınlara özel bir mağaza açmak istiyorsanız son trendleri ve moda renklerini bilmeniz şart. Ürün çeşitliliği de dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Mağazanızda aynı ürünün farklı renkleri bile mevcut olmalıdır. Ticaretin kâr oranını olumlu ya da olumsuz etkileyen konumdur. Bu nedenle öncelikle firmanız için bir lokasyon belirlemelisiniz. Bu yüzden seçtiğiniz mahalledeki insanlara hitap eden ürünler satmanız gerekiyor. Örneğin çok lüks bir mahallede iş yeri açmak istiyorsanız mutlaka markalı ürünler satmalısınız. Bu ürünleri sunabilmek için bayinin sunduğu markaları aramanız gerekiyor. Kendiniz için bir konsept oluşturun. Örneğin, yalnızca çocuk veya erkek ayakkabılarını pazarlayabilirsiniz. Ya da ulaşılması zor olan modelleri seçebilirsiniz. Sadece ortopedik ayakkabı satarak kar edebilirsiniz.

Sorulara cevap bulmak gereklidir, örn. B. Neden kendimi birkaç yıl içinde gördüğüm bu sektörde bulunuyorum, fiyatlandırma politikamı hangi standartlara göre belirleyeceğim ve hangi segmente hitap edeceğim. Bu nedenle öncelikle kendinize bir iş planı oluşturun. Devlet desteğiyle bir iş kurmak istiyorsanız, bir iş planınızın olması zorunludur. İnternette bekleyen iş planları fikir almanıza yardımcı olabilir. Sizi sadece hedefe götürmez. Bu nedenle, iş planı örnek içermemelidir. Planları ve projeleri sağdan sola hazırlanan kurumlara finansal olarak dönmenin bir anlamı yok. Bu nedenle, iş planları oluşturma tekniklerine dikkat edin. Sorumlu kurumlar tarafından da gerekli izinlerin gerekli olduğunu ihmal etmeyin. Ayakkabı mağazası açmak dışında bir iş fikri arıyorsanız çiğ köfte dükkanı açmanızı öneririz. Ayrıca bu sektör devlet tarafından da destekleniyor.

Ayakkabı Dükkanının Kar Marjı Nedir?

Ayakkabı mağazasının kar marjı ve ürettiğiniz satışlar, mağazanızın konumuna ve hedef kitlenize göre değişecektir. Bir bayi hizmeti kullanarak markalı ayakkabılar satarsanız, kazanma oranınız düşük olabilir. Bu nedenle bu ayakkabıların orjinaline baktığınızda maliyeti yüksektir. Siz de yüksek kar elde ediyorsanız ve satın alma gücünün olmadığı bir bölgedeyseniz, satış yapma şansınız düşüktür. Sadece merdiven altı ürünleri seçerseniz daha çok kar edebilirsiniz.

Dolayısıyla bu ayakkabıların üretim maliyeti en fazla 20 TL civarında. 60 TL’ye ayakkabı satarsanız tek çifte 40 TL kazanırsınız. Günde 20 ayakkabı satarsanız 800 TL kazanırsınız. Aylık hesaplarda 18.000 TL bulunmaktadır. Personel masrafları, dükkan kirası, dükkan masrafları gibi tutarları düşerseniz aylık en az 6-7 bin TL geliriniz olur. Ayrıca kullanım ömrü dolmuş ürünlere sahip olmamanız için kampanyalar düzenleyerek ürünleri satabilirsiniz. Zararla satış yapmazsanız ve makul bir indirime izin verirseniz, kar marjınız önemli ölçüde azalmayacaktır.

Ayakkabı Mağazası Ruhsat Almak İçin Gerekli Evraklar Nedir?

Öncelikle vergi dairesine çalışmaya başladığını bildirmen gerekiyor. Bu nedenle, bir vergi mükellefi olursunuz ve bir vergi belgesine ihtiyacınız vardır. Bundan sonra, topluluk için de bir işletme açacağınızı belirten bir bildirim formu doldurmanız gerekecek. Bu aynı zamanda ilgili Ticaret Odasına kaydolmak ve sosyal güvenlik kurumuna işveren ve çalışanlardan giriş yapmak için atmanız gereken adımlardan biridir.

  • T.C. kimlik fotokopisi
  • 2 tane vesikalık fotoğraf
  • Eksiksiz doldurulmuş müracaat formu
  • Dükkan kira ise kira kontratı
  • Sahibi siz iseniz tapu fotokopisi
  • Gelir beyanı
  • İskan belgesi
  • İtfaiyeden alınacak yangın söndürme tüpü
  • Oda kayıt belgesi
  • Vergi levhasının fotokopisi gerekmektedir.

Ayakkabı Dükkanı Açmanın Maliyeti

Ayakkabı mağazası açmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken ilk şeylerden biri maliyettir. Maliyet türlerini ayrı ayrı belirlemek gerekir. Maliyetleri etkileyen en büyük sorun dükkan kirasıdır. Dükkan sahibi değilseniz, her ay kira ödemeniz gerekir. Bu nedenle önce birkaç aylık kira vermelisiniz. Kiralama maliyetleri mağazanın büyüklüğüne ve konumuna göre değişir. 1000 TL veya 20.000 TL’ye iş yeri kiralayabilirsiniz. Mağazada marka ayakkabı satarsanız maliyet artar. Sadece daha ucuza satış yapmak istiyorsanız tüm masraflarınız ile 100.000 TL’ye güzel bir ayakkabı mağazası açabilirsiniz.

  • Dükkan kirası
  • Dükkan giderleri (Elektrik, su, doğalgaz,telefon faturaları)
  • Personel giderleri (Maaş- sigorta)
  • Satış bankosu alımı
  • Ürünlerin alımı
  • Teşhir dolapları
  • Reklam giderleri
  • Ruhsat almak için meydana getirilen harcamalardır.

Ayakkabıları düzenlemek için bir raf yapmalısın. Raf sistemini çalıştıran firmalarla iletişime geçebilirsiniz. Bunları satın aldığınız ölçüye göre mağazanıza kuracaklar. Veya kullanıma hazır raflardan maksimum 5.000 TL’ye satın alabilirsiniz. Yazar kasa için bir sayaç satın almanız gerekiyor. 1500 TL’ye sayaç satın alabilirsiniz. Mağazaya 500 TL’ye orta stant koyup en çok satan ürünleri buraya koyabilirsiniz. Sergilemek için teşhir standları satın almanız gerekir. Bunlardan biri 5 çay kaşığı. Müşterilerinizin denedikleri ayakkabılara bakabilmeleri için boy aynası almanız gerekiyor. Aynanın yüksekliği yaklaşık 300 TL’dir. Çanta da satacaklar. Askı çiftleri 20 TL’dir. İndirim dönemlerinde kullanarak gösteri havuzu satın alabilirsiniz. Havale 100 TL’dir. Fiyat yazabileceğiniz A5 boyutlu etiketler 10 TL’dir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir