1. Anasayfa
  2. BANKALAR

KOSGEB 50 Bin TL Hibe ve Faizsiz Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

KOSGEB 50 Bin TL Hibe ve Faizsiz Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?
KOSGEB 50 Bin TL Hibe ve Faizsiz Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?
0

KOSGEB 50 Bin TL Hibe ve Faizsiz Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yeni bir iş kurmak isteyen vatandaşlar KOSGEB’den 50.000 TL geri ödemesiz kredi alabilirler. 50.000 TL geri ödemesiz kredi almak için işinize başlamadan önce bir proje tasarlayıp KOSGEB’e başvurmanız yeterli.

KOSGEB’in geri ödemesiz kredilere verdiği faiz oranları da değişti. KOSGEB artık 50.000 TL geri ödemesiz, 100.000 TL faizsiz kredi verecek. 64. Fiil Planı kapsamında, özellikle gençleri girişimciliğe yönlendirmek için başlatılan bu uygulama, birçok gencin iş kurma hayalini gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır. Genç girişimcilerin kullanabileceği bu uygulama, üniversiteden mezun olduktan sonra kendi alanında iş kurmak isteyen gençlere öncelik vermektedir.

50 bin TL geri ödemesiz kredinin detayları

KOSGEB’in 50.000 TL’lik geri ödemesiz kredisine ilişkin bilgiler de belli oldu. KOSGEB, tüm işlemlerin tamamlandığını ve kendi yazılımlarının güncelleneceğini ve kredi verme işlemlerinin başlayacağını resmi olarak duyurdu. KOSGEB Girişimcilik Destek Paketi’nde yer alan koşulların da aynı şekilde geçerli olduğunu, genç girişimcilerin girişimcilik sertifikası aldıktan sonra başvuru yapabileceğini anlattı. Girişimci olabilmek için KOSGEB tüzel kişi olmalı ve 29 yaşından küçük olmalıdır. KOSGEB’deki eğitimleri sonunda verilen girişimci sertifikasını alan genç girişimciler, kendi projelerini hazırlayarak başvuru yapabilirler.

50 Bin TL Hibe Kredi Alma Şartları

50 bin lira bağışlama kredi almak için gerekenler aşağıda bulunan 8 maddede belirtilmiştir.

  1. Girişimcilik eğitimine katılıp sertifika almış olmak.
  2. İşyerini açmadan ilkin KOSGEB’e başvurup biçim doldurmak ve işyerinin açılabilmesi için ÖN ONAY almak. (Sertifikası oluptadükkanını açan yurttaş 31 ARALIK evveliyatına kadar müracaat yapabilecek, bu tarihten sonrasında ÖN ONAY alınmadan işyeri açanlar destek alamayacaklar.)
  3. KOSGEB veri tabanına kayıt olmak.
  4. KOSGEB’e iş planı (Proje) sunmak.
  5. KOSGEB mülakatına (Kurula-sunum yapılacak) katılmak.
  6. KOSGEB ile taahhütname imzalamak.
  7. Harcamaları faturalandırarak ödeme talebinde bulunmak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir