1. Anasayfa
  2. BLOG

Geçiş Gişelerde HGS Etiketim Okunmuyor Ne Yapmalıyım?

Geçiş Gişelerde HGS Etiketim Okunmuyor Ne Yapmalıyım?
Geçiş Gişelerde HGS Etiketim Okunmuyor Ne Yapmalıyım?
0

Geçiş Gişelerde HGS Etiketim Okunmuyor Ne Yapmalıyım?

Ücretli yollardaki artışa paralel olarak HGS kullanıcı sayısı da aynı oranda artmaktadır. HGS kullanıcılarının sayısı arttıkça bu sorunla ilgili şikayetler kaçınılmaz olarak arttı. Buna bir örnek olarak; Hemen hemen çoğumuz, gazetelerde veya televizyonlarda, birçok HGS kullanıcısının aşırı kesinti yaptıkları veya HGS’yi ihlal etmedikleri halde ihlal ettikleri için para cezasına çarptırıldığına dair haberlerle karşılaştık.

Bu rahatsızlığı bir nebze olsun azaltmak için bu yazımızda HGS hakkında genel bilgiler vereceğiz ve gişelerde HGS etiketim sistemi okumazsa ne yapacağım sorusuna cevap vermeye çalışacağız.

Hızlı Geçiş Sistemine başvururken, sözde bir etiket alıyoruz. Bu etikette elinizle biraz hissedebileceğiniz manyetik bir çip olduğunu göreceksiniz. Daha sonra bu HGS etiketini, gişelerdeki okuma sensörleri tarafından görülebilmesi ve aracımıza müdahale etmemesi için aracımızın ön camına yapıştırıyoruz. Sadece bilindiği gibi güneşe maruz kalan bu manyetik çip zamanla yıpranarak arızalara neden olabilir. Dolayısıyla yukarıda bahsedilen gibi bir takım sorunlara neden olabilir.

HGS etiketi üzerinde görünen arıza ve sorunlar ile ilgili alınabilecek önlemler. HGS etiketinin kusurlu olduğunu belirterek her PTT ofisi ile iletişime geçerek yenisini talep ederler. HGS garanti altındaysa, değilse ücretsiz bir değişiklik sağlanacaktır; Bu durumda küçük bir miktar ödemeniz gerekecektir.

HGS’nizi bankadan aldıysanız ve sistem HGS’nizi okumazsa, aynı işlemleri bankanızdan talep etmeniz gerekecektir.

HGS’nizin sistem tarafından okunmamasının nedenlerinden biri, HGS etiketinin sistemin okuyamayacağı bir konumda olmasıdır. Bu bağlamda, HGS etiketinizin yerini değiştirebilir ve yine de deneyimleyebilirsiniz. Sadece; HGS etiketinin yapışkanının çok sert olması nedeniyle, çıkartırken manyetik kesiciye zarar vermemeye dikkat edilmelidir. Birçok HGS kullanıcısı bile, HGS etiketlerinin yapıştırılmasının ilk aşamasında HGS etiketindeki çipe zarar verebilir ve HGS etiketinin arızalanmasına neden olabilir.

HGS etiketindeki manyetik çipin arızalanması nedeniyle bir ihlale maruz kaldığınızı düşünüyorsanız bu konuda itiraz edebilir, 444 1 788 numaralı HGS iletişim numarasını arayarak durumunuzu davet merkezi çalışanına anlatabilirsiniz. Hatırlamayı faydalı buluyoruz; HGS çağrı merkezi 444 1 788 çok meşgul olduğu için onu bırakmak için çok çalışmanız gerekecek. Sadece sabırla devam ederseniz, sonunda davet merkezindeki personele bağlanacaksınız. Ayrıca BİMER etkinliği ile ilgili kurumlara yazmak avantajlı olabilir.

HGS’niz yoksa, almak istemezsiniz ve bir şekilde otobanı kullanmanız gerekir. bu tür durumlarda yapabileceğiniz en mantıklı iş; Ödeme noktaları genellikle otoyol çıkışlarında kullanılmaktadır. Her otoyol çıkışında ödeme noktası olmadığını, ana yollarda daha fazla ödeme noktası olduğunu hatırlayalım.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir