1. Anasayfa
  2. HAYVANCILIK

30 Koyun Hibesi Nasıl Alınır? Hibe Kredi Kimler Başvurabilir?

30 Koyun Hibesi Nasıl Alınır? Hibe Kredi Kimler Başvurabilir?
30 Koyun Hibesi Nasıl Alınır? Hibe Kredi Kimler Başvurabilir?
0

30 Koyun Hibesi Nasıl Alınır? Kimler Başvurabilir? 30 Koyun hibesi almak için şartlar nelerdir? İşte haberin devamı…

Devlet tarafından küçük aile işletmelerine 30 koyun bağışı yapıldığı söyleniyor. Devlet, bu bağışla minik ailelerin belirli sayıda sürüye ulaşmasını istiyor. Yine hayvancılık sektöründe 500.000 düve ve 500.000 hayvan alınacağı söyleniyor. Eyaletin genç tarımına başvurmak için koyun kredisi ve aile işletmeleri için küçük hibeler almak isteyenlere tavsiye ediyoruz.

Koyun yetiştiriciliği için koyun almadan önce ne yapmanız gerektiğini merak ediyor olmalısınız. Bu koyunlarla sığır yetiştirmek mi istiyorsunuz yoksa süt çiftliği olarak süt satmak ve süt üretmek için koyun mu yetiştiriyorsunuz? Her halükarda kamu enerjisine sahip Ziraat Bankası, koyun yetiştiriciliği için merinos koyunu yetiştirmek isteyen çiftçilere destek oluyor. Ziraat Bankası’ndan hayvancılık yapmak isteyenler için koyun kredisi hazır. Merinos Koyun Yetiştirme Kredisi Nasıl Alınır? İşte detaylar.

Merinos Koyun Yetiştirme Kredisi Nasıl Alınır?

Uzaktan koyun yetiştirmek kolay gibi görünse de, iş söz konusu olduğunda ne kadar zor olduğunu bilenler bilirler. Koyun yetiştiriciliği işini düzgün ve planlı tutmak ve hoş bir iş haline getirmek çiftçiye kalmıştır. Çiftçiler koyun yünü, derisi, eti ve sütünden yararlanmak için koyun yetiştirir. En iyi koyun olarak bilinen bir merinos koyun ırkına sahip olmak isteyenler de devletten bağış desteği alabilirler ancak bankalardan koyun sığır kredisi ürünlerine başvurarak merinos koyunu yetiştiriciliği işine başlayabilirler.

Bankalar, koyun ve keçi yetiştiriciliği ile uğraşan çiftçilere özel hayvancılık kredisi vermektedir. Koyun yetiştiren merinos koyunu yetiştirmek isteyen çiftçiler bankalara başvurarak bu kredileri çiftlik ve hayvan satın almak için kullanabilirler. Yılda 100 koyunun ne kadar para kazandığını öğrenmek için et ve süt hayvancılığı hesaplamaları yaptık. Detaylı verilere buradan ulaşabilirsiniz.

30 Koyun Hibesi Nasıl Alınır? Hibe Kredi Kimler Başvurabilir?
30 Koyun Hibesi Nasıl Alınır? Hibe Kredi Kimler Başvurabilir?

Koyun hibe vermenin koşulları nelerdir?

2020 yılında devlet yardımı alarak hayvan sayısını artırabilir, hayvan satın alarak hayvancılığa sıfırdan başlayabilirsiniz. Her yıl olduğu gibi 2020 yılında da TKDK Ipard programı kapsamında sağlanan hayvancılık destekleriyle çiftçiler desteklenecek. Eyaletimizde merinos koyunu yetiştirmek isteyen çiftçiler, TKDK tarafından koyun ve keçi kredisi, KOSGEB geri ödemesiz bağış ve faizsiz krediler ve devlet bankası Ziraat Bankası’ndan düşük faizli ve yıllık kredilerle desteklenmektedir. Merinos koyunu yetiştirmeyi düşünen ve yapan çiftçiler, koyun ve keçi kredileri için şart ve koşulları sağlayarak tüm bu fırsatlardan kolayca yararlanabilirler. Koşullar, çiftçilerin hayvancılık kredisi desteği için başvurdukları tesislere göre değişir.

Çiftçi Kayıt Sertifikasına sahip çiftçilerimiz, her türlü koyun ve keçi üretimi için devlet desteği alabilmektedir. Bu destek, sağlanan bölgelere göre değişebilir. Ancak ÇKS’ye kayıtlı çiftçiler, il tarım müdürlüklerinin hayvancılık desteği ile iletişime geçerek merinos koyunu yetiştirebilirler. Herkesin bildiği gibi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 42 ilde davet bildirimleriyle hayvan alımına bağış desteği veriyor. Ziraat Bankası ayrıca hayvancılık yapmak isteyen çiftçilere% 4 gibi düşük faiz oranlarıyla kredi desteği sağlıyor.

Kosgeb Merinos koyun yetiştiriciliği için kredi desteği

Kosgeb, hayvan alımları için bağış desteği sağlamasa da sektör genelinde hayvansal üretime veya kısaca üretime dayalı programları desteklemektedir. Bu, gıda üretimi / üretimi / etin işlenmesi ve depolanması ve et ürünleri üretimi adı altında koyun yetiştirmek isteyen üreticileri desteklediği anlamına gelir. Merinos koyun yetiştirme tesisi açmak isteyen girişimciler bu destekten faydalanabilirler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir