1. Anasayfa
  2. BLOG

2021 emekli maaş zammı belli oldu! En düşük emekli maaşı ne kadar?

2021 emekli maaş zammı belli oldu! En düşük emekli maaşı ne kadar?
0

2021 emekli maaş zammı belli oldu! En düşük emekli maaşı ne kadar?

4 Ocak’ta açıklanacak enflasyon oranlarının ardından maaşlarda ne kadar zam olacağı belli olacak. Toplu sözleşme kapsamında memur ve emekliler için Ocak ayında yüzde 3 maaş zammı yapılacak.

Ancak 2020’nin son altı ayında enflasyon oranlarının yüzde 4’ün üzerine çıkması durumunda, farklar maaşlara zam olarak yansıyacak. Peki, bu oranlara karşı en yüksek ve en düşük emekli maaşı ne olacak? Emeklilikle ilgili son dakika gelişmeleri …

Emeklilik artış oranlarına yönelik meraklı beklentiler hız kesmeden devam ediyor. Resmi verilerle memur ve emekli maaşları için net oran 4 Ocak’ta belirlenecek.

Emeklilikte son dakika …

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Temmuz-Kasım ayları arasında gerçekleşen enflasyon oranı yüzde 7,02 olarak açıklandı. Kesin verilerin ortaya çıkması için sadece Aralık kaldı. Merkez bankasından yapılan enflasyon beklentisi anketine göre, Aralık ayı eklendiğinde 2020’nin son altı ayında oluşacak enflasyon oranlarının yüzde 7,96 olacağı tahmin ediliyor.

Merkez bankasından tahminler Türkiye de aynı maaşla açıklanacak olursa istatistik kurumu da memur ve emekliler için yüzde 6,96 oranında artacak. Bunun netleştirilmesi için 4 Ocak’ta sadece Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanması bekleniyor.

Memurların yardımıyla minimum 3 bin 918 TL’ye çıkacak. Maaşların artmasıyla birlikte aile yardımı ödemeleri de artacak. Evde bakım için ödenen yardımlar engelli yakınları ve bakıma muhtaçlar için 1621 TL zamlı 627 TL’ye çıkacak. En düşük emekli maaşı şu anda 1500 TL olarak ödenirken, artış oranı ile 1619 TL’ye çıkması bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir