1. Anasayfa
  2. KOSGEB

Son Dakika: İş Kurmak İsteyenlerin Devlet Yanında, 250.000 TL Ödenecek

Son Dakika: İş Kurmak İsteyenlerin Devlet Yanında, 250.000 TL Ödenecek
Son Dakika: İş Kurmak İsteyenlerin Devlet Yanında, 250.000 TL Ödenecek
0

Son Dakika: İş Kurmak İsteyenlerin Devlet Yanında, 250.000 TL Ödenecek. KOSGEB tarafından verilen destek kampanyası duyuruldu. İşsizliğin üst sınırda olduğu bu günlerde herkes kendi işinin patronu olmayı hayal ediyor. Ancak iş kurmak ciddi bir sermaye, emek ve zaman gerektirmektedir. Emek ve zaman kısmı kişinin kendisi tarafından çözülebilse de sermaye kısmı her zaman havada asılı kalır. Bu durumda iş kurmak isteyenler için KOSGEB destekleri devreye giriyor.

Yeni bir iş kurmak isteyenler için KOSGEB, yeni girişimci programı kapsamında destek sağlıyor. Bu destek, işletmelerin en hassas zamanlarında desteklenmesini, uzun vadeli olmasını ve yeni işletmeler için teşvikler oluşturmayı amaçlamaktadır. Yeni girişimci programı; Konvansiyonel girişimci programı ve ileri girişimci programı olmak üzere iki alt gruptan oluşmaktadır.

GELENEKSEL GİRİŞİMCİ VE İLERİ GİRİŞİMCİ PROGRAMLARI NELERDİR?

Geleneksel girişimci programı, işletmelerin ilk kuruluş yıllarında desteklenmesini, bağlılıklarını sağlamayı ve bu işletmelerde istihdamı teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Gelişmiş girişimci programı ise yenilikçi ve teknolojik altyapıya sahip sektörlerde küresel pazarlarda aktif olarak yer alabilen, markalaşabilen, ihracat yapabilen ve daha fazla istihdam yaratabilen işletmelerin sayısını artırmayı hedefliyor.

YENİ GİRİŞİMCİ PROGRAMINDAN FAYDALANMAK İÇİN HANGİ ADIMLAR İZLENMELİDİR?

Öncelikle kuracağınız iş kolunun NACE kodunu öğrenmeniz gerekmektedir. Yani iş fikrinizin KOSGEB tarafından desteklenen sektörler listesinde olup olmadığını öğrenmeniz gerekiyor. Bu bilgiler KOSGEB’in web sitesinde bulunabilir. NACE kodunuzu belirledikten sonra kurmak istediğiniz işletmenin gelişmiş girişimcilik faaliyet tablosunda yer alıp almadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Bu konu alacağınız girişimcilik eğitimi için önemlidir. İşinizi kurmadan önce KOSGEB girişimcilik eğitim katılım belgesine sahip olmanız gerekmektedir.

NACE kodunuz ileri girişimcilik faaliyeti konuları arasında yer alıyorsa ileri girişimcilik eğitimi, NACE kodunuz bu tabloda yer almıyorsa olağan girişimcilik eğitimi almalısınız. Girişimcilik eğitimi almadan işletme kurulmuşsa yeni girişimci programı kullanılamaz.

Son Dakika: İş Kurmak İsteyenlerin Devlet Yanında, 250.000 TL Ödenecek
Son Dakika: İş Kurmak İsteyenlerin Devlet Yanında, 250.000 TL Ödenecek

YENİ GİRİŞİMCİ PROGRAMINDAN FAYDALANMAK İÇİN ŞARTLAR NELERDİR?

Öncelikle başvuracağınız şirketin gerçek kişi veya sermaye şirketi olarak kurulmuş olması gerekmektedir. Eğitimi tamamlayan kişinin destek programı için başvurduğu şirkette en az %50 hisseye sahip olması ve kişinin şirketi temsile yetkili olması gerekir. Program süresince girişimcinin başka bir yerde çalışıyor olmaması ve kendi işinin başında olması gerekmektedir.

Başvuru sahipleri şartları yerine getirmeleri halinde konvansiyonel girişimci programı çerçevesinde 65 bin TL, ileri girişimci programı çerçevesinde ise 270 bin TL’ye kadar hibe desteği alabilecekler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir