1. Anasayfa
  2. BLOG

Konut Kredilerinde Refinansman Nedir?

Konut Kredilerinde Refinansman Nedir?
Konut Kredilerinde Refinansman Nedir?
0

Konut Kredilerinde Refinansman Nedir?

Ev kredisi yeniden finansmanı, henüz ödemediğiniz kredi borçlarınızı kapatarak ipotek kredisi borcunuzun incelenmesidir. Ev satın alma sürecinde kullanılan konut kredisi faiz oranları, değişen piyasa koşullarındaki farklılıkları açıklayabilir. Bu sürecin amacı, daha uygun bir süre boyunca kullandığınız ev kredisi faiz oranını yeniden yapılandırmaktır.

Bu noktada genel kabul gören görüş, önce kredi vereceğiniz kurum ile iletişim halinde olmanızdır. Nitekim, ipotek kredisi verdiğiniz kurumla iletişim halinde kalarak kredi borcunuzu yapılandırmak ustaca bir iştir. Kanunen hiçbir banka zorunlu olmadığından, borçlarını yeniden yapılandırmak için müşterilerini yeni faiz oranları konusunda bilgilendirmek istemiyorlar. Bu durumda, ikinci bir seçenek, ev kredinizi başka bir bankadan daha uygun koşullarda yeniden finanse etmektir.

Ev kredilerini yeniden yapılandırmaya çalışmak her zaman yararlı değildir. Özellikle finansal koşullar optimal olmalı ve yapılanma süreçlerinden kaynaklanan maliyetleri bir kez daha karşılamalıdır. Örnek vermek gerekirse; Örneğin, konut kredisi için ayarladığınız ilk bankanın faiz oranının% 1.60 olduğunu ve bu faiz oranının ileride% 1.45’e düşeceğini varsayalım. Ayrıca farkı bir faydaya dönüştürmek için yeniden finansmana giderler. Ancak faizlerin düştüğü bu seviye sizi karlı yapmayabilir.

Bu bir muhasebe işi. Anlaşmayı daha avantajlı hale getirmek için, faiz indiriminden elde edilen kâr, yeniden yapılandırma maliyetlerinden daha yüksek olmalıdır. Ayrıca maliyet sorunları da ortaya çıkabilir.

Elbette erken ödeme cezası olarak bilinen% 2 ceza ile cezalandırılabilirsiniz. Dosyalama Maliyetleri adı altında kaldığınız yeni bankanız sizden belli bir miktar ücret alabilir. Yeni bankanız, daha önce oluşturduğu değerlendirme raporunu okumadan sizden yeni bir değerlendirme raporu talep edebilir. Bu nedenle, yeniden finansman kararınızı maliyet limiti dahilinde vermeniz önemlidir, böylece tüm bunlar daha sonra kötü bir sürpriz haline gelmez.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir