1. Anasayfa
  2. BLOG

Emeklilik Maaşları Nasıl Hesaplanır? Emekli Olunca Ne Kadar Maaş Alırım?

Emeklilik Maaşları Nasıl Hesaplanır? Emekli Olunca Ne Kadar Maaş Alırım?
Emeklilik Maaşları Nasıl Hesaplanır? Emekli Olunca Ne Kadar Maaş Alırım?
0

Emeklilik Maaşları Nasıl Hesaplanır? Emekli Olunca Ne Kadar Maaş Alırım?

Emeklilikte ne kadar kazanacağım sorusu neredeyse 35 yaş üstü herkes tarafından merakla soruluyor. Özellikle memurların emekliliği yavaş yavaş araştırdığı bir gerçektir. Grup 4A, 4B ve 4C’deki kişiler için emeklilik süresi gibi sorular için hazırladığımız içerik ile artık kimin emekli olabileceği ve emeklilikte ne kadar maaş ödeneceği biliniyor. Devletimizden gelen açık bilgiler ve kurumlar tarafından açıklanan raporlara dayanılarak hazırlanan bu içeriği lütfen dikkatlice inceleyiniz.

Emekli olduğumda ne kadar alacağım?

Emekli olduğumda ne kadar alacağım? İnsanlar bu soruyu her gün soruyor. Öncelikle iş hayatınızın ne hakkında olduğunu bilmeniz ve ona göre küçük bir hesaplama yapmanız gerekiyor. Yetkililer, yılda iki kez aldıkları artışlara güvenmek zorundadır. Genel olarak, Döner Sermaye ödemeleri, performans ödemeleri ve ek ödemeler tam olarak kesilmelidir. Gerçek şu ki, emekli memurlar sadece maaşlarını alıyorlar. Bu duruma göre 2/1 456 memur 4900₺ maaş alıyor. Emekli olduğunda 2800₺ maaş alacağına inanılıyor.

Emeklilik maaşları nasıl hesaplanır?

Emekli aylığı, bu çalışma süresindeki çalışma saatleri ve sigorta primleri üzerinden hesaplanır. Bir kimse uzun saatler çalışmışsa ve sigortası yüksek primlerden ödüyorsa, çok daha kolay emekli olabilir, ancak emekli olduklarında çok yüksek bir maaş alırlar. Emeklilik maaşları, emeklilik zamları, memur maaşları ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı ödeneklerinden Ocak ve Temmuz aylarında aldıkları emekli aylıkları ve günlük enflasyon oranı dikkate alınarak hesaplanabilir. Ancak, mevcut en doğru hesaplama aracını kullanmak için burayı tıklayabilirsiniz. Buradaki bağlantı sizi sosyal güvenlik kurumunun emeklilik maaşını hesaplama sistemine götürür.

Sigorta primlerinizin ne olduğunu ve toplam kaç gününüz olduğunu tam olarak görmüyorsanız yukarıdaki bağlantıdan tüm detayları öğrenebilirsiniz. SSK kayıt numaranızı girmeniz gerekecektir. SSK kayıt numaranızı e-devlet portalı üzerinden öğrenebilirsiniz.

4A, 4B ve 4C Ne zaman emekli olabilirim?

Uzun yıllar çalışmış ve ekonomiye katkı sağlamış insanların karşılaştığı en büyük sorunları ne zaman emekli edebilirim? Bu sorunun en iyi cevabı SSK prim günlerini saymaktır. Hükümetimiz tarafından belirlenen koşulları karşılıyorsanız veya mezun olmak üzereyseniz, artık emeklilik hesaplama sistemini kullanabilir ve resmi olarak kayıtlı bir şekilde kontrol edebilirsiniz.

Grup 4A, 4B ve 4C’de bulunanların emeklilik yaşını hesaplamak biraz zor olabilir. Bireyler net emeklilik tarihlerini kendi başlarına hesaplayamayabilirler. Bunu en doğru şekilde yapmak için Sosyal Güvenlik Kurumu “Ne zaman emekli olabilirim?” Diye sormalıdır. Uygulama, emeklilik tarihinizi net bir şekilde hesaplamanıza olanak tanır. 4A, 4B ve 4C’nin ne zaman emekli olabileceğine bakılmaksızın, ne zaman emekli olunacağı sorusuna verilecek tek cevap, yaklaşan resmi emeklilik hesaplama sistemi aracılığıyla doğrulanabilir.

E-devlet üzerinden hizmet bildirimi talebi yapılır mı?

Daha önce e-devlet geçidi kullanmamış kişilerin e-devlet şifrelerini PTT kanalları üzerinden almaları gerekmektedir. PTT’ye ulaşma şansınız yoksa mobil bankacılık uygulamalarınız ile e-devlet kapısına ulaşabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir