1. Anasayfa
  2. BLOG

Emekli Maaşından Hangi Kesintiler Yapılır, Hangileri Yapılmaz?

Emekli Maaşından Hangi Kesintiler Yapılır, Hangileri Yapılmaz?
Emekli Maaşından Hangi Kesintiler Yapılır, Hangileri Yapılmaz?
0

Emekli Maaşından Hangi Kesintiler Yapılır, Hangileri Yapılmaz? Engelli maaşlarından kesinti yapılır mı? Eğer engelli maaşı alıyorsanız, sizlere vereceğimiz bu bilgiler ile bu soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 

Maaşını alan birçok emekli maaşlarının eksik olduğunu söyledi. Emekli maaşının eksik ödenmesi mümkündür. Bu durum sadece bu ay için değil her ay için geçerlidir. Öyleyse, Emekli Sandığından Olmayan, Pansiyondan Hangi Kesinti Yapılır? Tüm bu soruların cevaplarını yazımızda sizler için paylaştık.

Emekli Maaşından Hangi Kesintiler Yapılır?

Emekli maaşları birçok nedenden dolayı geri çekilir. Emekliler bazı kesintilerin nedenini bilirken, bazıları neden bu durumun neden olduğunu merak ettiklerini bilmiyor. Bu kesintilerden en önemlisi muayene ve ilaç ücretidir. Bununla birlikte, beklenmedik borçlar, vergi indirimleri veya emekli aylığınızın hacizine benzer ödenmemiş bakım borçları gibi beklenmedik borçlarla karşılaşabilirsiniz. Emekli maaşınızdan tüm kesintileri ve nedenlerini internetten kontrol etmeniz mümkündür.

Maaşınızdan kesinti, sınav ücretleri ve ilaç kesintilerinden kaynaklanıyorsa, e-devlet web sitesine giriş yaparak reçete bilgilerine ulaşabilirsiniz. Reçete bilgilerinde; Eczane adından reçetenin yazıldığı tarihe, araştırmaya katılım tutarından ilaç katılım miktarına, reçete katılım tutarından ilaç fiyat farkına kadar tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. E-Devlet web sitesine giriş yapılarak haciz ve benzeri durumlar hakkında bilgi almak mümkündür. “Emeklilik Ödeneğinden Ne Kesintiler” başlığı altında haciz işlemlerine ilişkin yeni bir karar hakkında konuşacağız.

Emeklilik aylığı kesintilerine neden olan durumları da sıraladık:

Devlete olan borçlar (vergi borçları gibi) emekli aylığından düşülür. Bu kesinti, toplam emekli maaşının dörtte birinden az olmalıdır. Aslında, nafaka sahipseniz ve almıyorsanız, dava açarsanız emekli aylığınıza el konulabilir. Reçete ve ilaç borçlarınız ve sınav ücretleriniz emekli maaşınızdan düşülecektir. Çalışmaya devam ederseniz emekli aylığı kesintilerinizi e-devlet üzerinden kontrol edebilir, bağlı olduğunuz sigorta hattına (4A, 4B ve 4C) bağlı olarak ne kadar tıbbi ve tıbbi kesinti ödendiğini görebilirsiniz.

Emekli Maaşından Hangi Kesintiler Yapılmaz?

Emekli aylığından sadece ilaç ve muayene ücretleri ile nafaka ödemeleri düşülebilir. Diğer tüm ödemeler ancak emeklinin onayı ile mümkündür. Emeklilik teminatınızı göstererek çekmiş olduğunuz kredi bile rızanız olmadan maaşınızdan düşülemez.

Bu nedenle, bu konuda bir kabul belgesi imzalamanız beklenmektedir. Ayrıca yasa, vergi borçlarının emekli maaşlarından düşülmesini de engelliyor. KDK’nin emsal oluşturma kararı emekli maaşından çekilmesini engelledi. Bunun dışında izin verilen krediler kişinin maaşından düşülür. Yazdıklarımızın aksine emekli maaşınızdan hiçbir ödeme düşülemez.

Kesilirse dava edilebilir veya şikayet edilebilir. Bu tür durumlarda mağdur olmamak için, emekli maaşınızdan ne zaman bilinmeyen bir kesinti gerçekleştiğini kontrol etmeniz önemlidir. E-Devlet web sitesine giriş yaparak ve detaylı kesinti ve tutarları takip ederek bu kontrolleri kolayca sorgulayabilirsiniz. Bilginiz olmadan yapılan para çekme işlemleri için şikayet edeceğiz ve para çekme işlemlerini durduracağız.

Emekliye Promosyon Uygulaması Nedir?

Yaşlılık Aylığı ile Emekli Aylığı Arasındaki Farklar Nelerdir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir