1. Anasayfa
  2. BANKALAR

Devlet Destekli Çiftlik Kurma Kredisi Şartları Nelerdir?

Devlet Destekli Çiftlik Kurma Kredisi Şartları Nelerdir?
Devlet Destekli Çiftlik Kurma Kredisi Şartları Nelerdir?
0

Devlet Destekli Çiftlik Kurma Kredisi Şartları Nelerdir?

Bir çiftlik inşa etmek için devlet desteğini nasıl alabilirim? 2021 yılı için devlet destekli bir çiftliğin kurulması için başvurular nelerdir ve hibe ne kadar?

2021 Devlet destekli çiftlikler kuran herkes Gap, Dop, Dokap ve Dap projelerinin gerçekleştiği bölgelerde çalışmalıdır. Çiftlik kuranlara hibe kredileri bu tesislere müracaat edilerek sağlanmaktadır. Devlet destekli bir kredi başvurusu ile bir çiftlik kurma masraflarının% 50’si devlet tarafından karşılanmaktadır. Çiftlik inşası ile sığır, koyun ve keçiler için kullanılan malzemelerin para karşılığının yarısı devlet tarafından karşılanmaktadır. Başvuru için yapılması gerekenler ve gerekli belgeler metinde bulunabilir.

Devlet Destekli Çiftlik Kredisi Koşulları

Türk vatandaşı olarak devletin belirlediği çiftlikler için şartlar aranmaktadır. İşletme maliyetlerinin% 50’sini karşılamak için en az 18 yaşında olması gerekir. Devlet destekli bir ticari kredi başvurusu için gerekenler aşağıdaki gibidir:

  • 18 yaş üstü ve T.C. vatandaş ol
  • En az bir yıldır sığır yetiştiriciliği
  • Kurulacak çiftlik projesinin il ve ilçe müdürlüklerine başvurarak teslimi
  • Çiftliğin yapılmakta olduğu il müdürlüğü tarafından projenin onaylanması
  • Onaylandıktan sonra projede verilen detaylara göre çiftliğin kurulması
  • Bir ÇKS kaydı oluşturun

Bu koşullar karşılanmalı ve çiftlik fiziksel olarak kurulmalıdır. Kurulum sırasında ortaya çıkan masraflar faturalandırılmalıdır. Fatura tutarları ile Gap, Dop, Dokap veya Dap kurumlarından birine başvuru yapılmalıdır. Nasıl başvuracağınızı altyazının altında öğrenebilirsiniz.

Devlet destekli bir çiftlik kurmak için kredi başvurusu

Hibe kredisine başvuranlar Gap, Dop, Dokap ve Dap kuruluşlarından birine başvurmalıdır. Bu uygulama sırasında çiftlik projesinin uygulanmış olması ve çiftlik maliyetlerinin faturalanması gerekmektedir. Başvuruyu yapan çiftçi 18 yaşından büyük olmalı ve en az 1 yıldır hayvancılıkla uğraşıyor olmalıdır. Uygulamanın olumlu sonucu açısından il müdürlüklerine sunulan proje ile yürütülen projenin aynı olması gerekmektedir. Proje çiftliğin yapısına uygun olmalı ve uygulama anında projedeki sığır ve koyun sayıları aynı olmalıdır. Kredi başvurusu sırasında yasal belgeler gereklidir. Bu belgelerin bir kısmı kişi ile, bir kısmı da kurulan çiftlik ile ilgilidir. Uygulama öncesinde belgeler ve çiftlik alanı doldurulmalıdır. Başvuru için gerekli belgeler alt başlığın altında görüntülenir.

Devlet Destekli Çiftlik Kredileri için Başvuru Belgeleri

Hibe kredisi başvurusunda bulunurken, gerekli belgelerin doldurulması ve Dop, Gap, Dokap ve Dap kuruluşlarından birine başvuru yapılması gerekir. Başvuru sırasında, bu kurumlar tarafından sağlanan devlet destekli çiftlikler için başvuru formu doldurulacaktır. Başvuru formuna ekli belgeler ile işlem tamamlanır. Başvuruya ek olarak istenen belgeler şu şekilde sıralanmıştır:

  • İl Müdürlüğünce onaylanmış çiftlik projesi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • ÇKS Kaydı
  • Kişiye ait imza beyanı
  • Çiftlik masraflarının faturalandırılmış tutarları
  • Çiftliğe ait tapu ya da kira belgesi
  • Çiftliğe ait işletme kaydı belgesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir