1. Anasayfa
  2. BANKALAR

Bankadan Satılık Araçlar Nasıl Alınır?

Bankadan Satılık Araçlar Nasıl Alınır?
Bankadan Satılık Araçlar Nasıl Alınır?
0

Bankadan Satılık Araçlar Nasıl Alınır? Bankalardan satılan icralık araçlar kredi ile alınır mı? Bankalardaki icralık araçları almak için ne yapmak lazım? Bankadan satılık araç almak için ihale tarihleri nelerdir? Sizlere bu yazımızda merak ettiğiniz bankadan satılık araçlar hakkında bilgiler vereceğiz.

Bankalardan alınan araç kredileri belirlenen ödeme tablolarına göre aylık olarak ödenmektedir. Eğer bu kredileri ödemezseniz banka sizi uyarır ve daha sonra 90 gün boyunca hiç ödenmeyen taşıt kredilerinde araçlara el konulur. Bankalar sizlere ikinci el veya sıfır araç kredisi verdiklerinde aldığınız arabaya rehin koyarlar. Bu rehin kredi boyunca kalacaktır. Rehin’in amacı bu araç başka birine satılamaz, devir edilemezdir. Ayrıca kredi ödenmediği zaman da aracın rehini devreye girer ve tüm hak bankanın olur. Banka borcunu tahsil etmek için arabayı yakalama kararı çıkartır ve yakaladıktan sonra satışını gerçekleştirip borç ödenir.

Bu satış işlemleri ihale usülü yapılmaktadır. Eğer sizde bankalardan satılık araçları almak istiyorsanız bu bankaların ihalesine girmeniz gerekiyor. Bankalar resmi internet sitelerinde bu satılık araçların ihale günlerini ve satış fiyatlarını vermektedirler. Sizlerde bu şekilde ihaleye girip, satılık araçlara talip olabilirsiniz. Bankalardan satılık araçlar bazı bankalarda kredi ile verilirken, bazı bankalar direk bu aracı almanız için sizden peşin para isteyeceklerdir. Sizlere şimdi Bankalardan Satılık Araçlar Nasıl Alınır bunun bilgilerini vereceğiz.

Bankadan Satılık Araçlar Nasıl Alınır?
Bankadan Satılık Araçlar Nasıl Alınır?

Bankalardan Satılık Araç İhalelerine Katılma Başvurusu

Bankaların resmi web sayfalana giriş yaparak burada yer alan Taşıtlar bölümünden satışa sunulmuş olan güncel araçların listesine ulaşabilirsiniz. İlgili Bankaların resmi sayfasında yer edinen bu bölüm içinde detaylı bir şekilde arama yapmak arzu ettiğiniz zaman aracın cinsel, Markası ve modeli hakkında da detayları yazarak dilediğiniz araç hakkında arama yapabilirsiniz. Almak dilediğiniz araç hakkında informasyon almak arzu ettiğiniz zaman aracın ihalesinde yer alan detay bölümüne tıklayarak buradan araç hakkında güncel bilgileri alabilirsiniz. Özellikle aracın nerede satışa sunulmuş olduğu, hangi otoparkta olduğu, kilometresi, markası ve modeli, satış fiyatı ve kilometresine kadar tüm detayları öğrenme şansınız bulunmaktadır. Bu enstrumanlar ile ilgili olarak izahat bölümünde yazan detayları de okuyarak araçlarda meydana gelmiş olan kazalar hakkında data sahibi olabilirsiniz.

  • Vakıfbank
  • Ziraat Bankası
  • Halkbank
  • Akbank
  • Denizbank
  • Garanti BBVA
  • ING
  • TEB
  • QNB Finansbank
  • Burgan Bank
  • Aktifbank
  • Şekerbank
  • İş Bankası

Bankalardan Satılık Araç Almak İstiyorum

  • Söz konusu araçlara ilişkin tüm vergiler Banka tarafınca yatırılmış ve vergi ilişikleri kesilmiş olup tüm çalgılar “Çekme Belgeli” olarak satışa sunulmaktadır, bundan dolayı aracın fenni muayenesi alıcıya aittir. Gene muayeneye ilişkin yapılması ihtiyaç duyulan tüm harcamalar enstrumanta yapılması olası tamir bakım işlem harcamaları arabayı alana kalacaktır.
  • Aracı yerinde görüp inceledikten ve var ise tüm kusurlarını görmüş oldukten sonra teklif verdiğini kabul etmiş sayılacağından satışa mevzu çalgıların mevcut hukuki ve fiili durumu hasar, trafik ve sicil detayları ayıp eksik vesaire durumlarını görmüş, beğenmiş, ilgili kamu kuruluş ve kurumlardan her türlü araştırmayı yaparak çalgıları mevcut ve yasal durumuyla kabul etmiş sayılır. Teklif sahibi, araçlardaki hasar, ayıp, eksiklik ve sair nedenlere dayalı her türlü talep, itiraz vb. Haklarından peşinen feragat etmekte olup, bu hususlar ile ilgili olarak Banka’dan farklı bir talepte bulunamaz.
  • Aracın (var ise) mevcut hasar, kusur ve ayıpları ile satışa arz edildiğinden, alıcılar ileride aracın mevcut durumunun gördüğü şekle uygun olmadığı itirazını Bankaya karşı ileri süremez ve bundan dolayı satın almaktan vazgeçemez: 5. Geçici güvence bedeli araç satış ilan bedelinin %3’ü (yüzde üç) meblağındadır. Teklif sahibi tarafından birden fazla araç için teklif verilmesi durumunda her araç için ayrı teminat yatırılması zorunludur.

Sizlere bu yazımızda Bankalardan Satılık Araçlar hakkında bilgiler verdik. Bir önceki yazımız olan İş Bankası Taşıt Kredisi Başvurusu ve Araç Muayenesinde Sigorta ve Kasko Zorunlu mu? yazılarımızı okuyarak bu konu hakkında merak ettiklerinizi de öğrenebilirsiniz. Sormak istediklerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bize sorabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir