1. Anasayfa
  2. HİBE KREDİ

Arıcılık Hibe Destekleri Nasıl Alınır? Arı Yetiştiriciliği Kredileri Başvurusu Nasıl Olur?

Arıcılık Hibe Destekleri Nasıl Alınır? Arı Yetiştiriciliği Kredileri Başvurusu Nasıl Olur?
Arıcılık Hibe Destekleri Nasıl Alınır? Arı Yetiştiriciliği Kredileri Başvurusu Nasıl Olur?
0

Arıcılık Hibe Destekleri Nasıl Alınır? Arı Yetiştiriciliği Kredileri Başvurusu Nasıl Olur?

Devlet tavuk, hindi, ördek, kaz, inek, koyun, keçi, buzağı ve çiftlik hayvanlarını bağışlar ve destekler. 2020 yılında arıcılık sektöründe çalışan çiftçilerimiz arı bağışı desteği ve arıcılık kredisi alacak. Bu hibeler, Bakanlıkça detaylandırılan projeler çerçevesinde verilir ve bağış desteğinden yararlanmak isteyenler, başvuru belgelerini uygun dönemlerde hazırlayarak kılavuzda belirtildiği şekilde başvurularını doldururlar. Bankalar devlet arıcılığının yanı sıra Ziraat Bankası adı altında arıcılık kredisi de vermektedir. Bu kredilerden yararlanarak faaliyetlerinize devam edebilirsiniz.

Arıcılık Hibe Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Genç çiftçilerimiz için geliştirilen proje ile 30.000 liraya varan arıcılık sektörünün hizmetine sunulmuştur. 18-41 yaş arası tüm gençler bu destekten yararlanabileceği için arıları 3 yıl satmamak ve satın alınacak arıların bulunduğu kovanların yönetmeliğe uygun olması gerekmektedir. Genç çiftçiler çerçevesindeki destek için son başvuru tarihi 31 Aralık 2021’de sona eriyor.

En az 40 arı ile arı kovanı satın alan gençlerimiz, arı yetiştiriciliği ve arı ürünleri için sübvansiyon alıyor. Uygulama kılavuzunun proje başlangıcı yukarıda görülebilir.

50 Arılı Kovanlara Kredi Olur mu?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğde dikkat çeken ana konu, arıcılık sektöründe bugüne kadar böyle bir talep olmamasına rağmen, arıcıların acılıkla uğraşan ve 2020 yılında en az 50 arı kovanına sahip olmak, bağış almamış olmak.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na kayıtlı 50 yıl veya daha uzun süredir arı kovanınız varsa hibeden yararlanamayacaksınız. Bu uygulama ile hükümet, sektörde ailelerini destekleyecek kadar arıcılık yapan insanlardan çok, sermayesi olmayan kırsal kesimlerde bal üretimiyle ilk kez ilgilenecek çiftçilere öncelik vermiştir.

Arı Yetiştiriciliği Malzemelerine Bağışlama Desteği

Bakanlık tarafından tahsis edilen 30 bin lira sadece arı kovanı satın almak için değil, arı ve arı ürünlerine ihtiyaç duyulan her alanda kullanılabiliyor. Bu malzemelerden bazıları;

Bu işe bir arıcılık ödeneği ile sıfırdan başlamak istiyorsanız, iyi yapmalısınız. Çünkü arıcılık sadece arı kovanı ve arılar ile kıyafet satın almakla yapılmaz. Bahçenize 2 arı kovanı koymak ve organik bal yemek istiyorsanız bu sorun değil. Bu işi sadece profesyonelce yaptıysanız ve hasat zamanı bal kavanozları satmak istiyorsanız, çok fazla maliyetiniz olacağını unutmayın. Arıcılık bağışları veya kredileri için başvurmadan önce aşağıdaki materyalleri gözden geçirdiğinizden emin olun.

50 Kovan Arıcılık Projesi Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Kovanlar için lüzumlu aparatlar, Petek Yapıştırma Makinası, Bal Tenekesi, Arıcı Karavanı, Sır Alma Bıçağı, Bal Refraktometresi, Asit Buharlaştırma Aparatı, Bal Mikseri, Şapka Tipi Uçan Haşere Tuzağı, Tekli Oksalik Asit Buharlaştırma Aparatı, Nano Gümüş İçerikli Malzemeler, Çekiçli El Demiri, Çerçeve Tutma Aleti, Çerçeve Tutma Aleti, Organik Asit Eldiveni, Arıcı Pürmüz Çakmağı, Adam Arı Gözü Peteği, Kabarmış Mum Peteği, Güneş Enerji Sistemi, Bal Mumu Eritme makinesi, Bal kutu ve kavanozları, Varroa Savaşcısı, Karabuğday Tohumu, Arı Kuşu Kaçıranı, Elektronik Kontrollü Çit, Bal Taşıma Sandığı, Polen Kurutma Makinası, Oksalik Asit Buharlaştırma malzemeleri, Kovan Koruyucu Siren, Bal Sağım Çadırı, Ballı Bitkiler ve Yemler, Çerçeve Delme Aleti, Arı Otu Tohumu vb. birçok malzemeye gerekseme duyacaksınız. Bu sebeple, bağışlama desteğini almadan, kaç arılı kovan alacağınıza karar vermeden ilkin bu listeye göz atamanız da yarar var.

Arı Hibesi İçin Müracaat Nasıl Yapılır?

Öncelikle Bakanlık tarafından hazırlanan gencciftci.gov.tr ​​adresine kayıt olacak ve giriş yapacaksınız. Daha sonra kişisel bilgiler girilir ve sağdaki sekmede sektör bölümü arıcılık olarak seçilir. İleri düğmesine basıldığında gider kalemleri ekranda görüntülenir. Aşağıdaki gider kalemi ekranında;

“En Azca 40 Tane arılı kovan içerikli, gider kalemleri genel müdürlükçe belirilenen arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği projesini” seçiniz.

Bu işlemden sonra Maliyet Girişleri Ekle düğmesine tıklayın. Bu işlemden sonra 30.000 TL. Gider bölümüne eklenen arı hibe tutarını göreceksiniz. SONRAKİ düğmesine tıklayarak devam edin. Son olarak hazırlamanız gereken belgeler bölümde görünecektir. Bu belgeleri sistemden yazdırırsanız, projeyi bir an önce uygulayacağınız Köy Tarım ve Orman Müdürlüğü ile iletişime geçin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir