1. Anasayfa
  2. KREDİ

İşsizlere Kredi Veren Banka Var mı?

İşsizlere Kredi Veren Banka Var mı?
İşsizlere Kredi Veren Banka Var mı?
0

İşsizlere Kredi Veren Banka Var mı? Çalışmayan ve işsizlere hangi bankalar kredi veriyor? Kredi başvurusu için bankalardan nakit para almak için şartlar nelerdir? Sizlere bu kredi başvurusu hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

Bankalar her müşteriye özel kredi kampanyaları yapmaktadır. Bazı bankalarda çalışma durumu ne kadar önemli olursa olsun bazı bankalarda bu çalışma durumu yerine sizin banka sicilinize bakılır. Bunun için işsizlere kredi başvurusu yapacak olan kişilerin de kredi notu yüksek olması gerekmektedir. Kredi notu düşük olan kişiler gelir belgesi olmadan bankalardan kredi alamazlar.

Ayrıca işsiz olan, SGK’sı olmayan, Ev hanımı, öğrenci olan kişilerde başvuru yapacakları zaman bankaların şubelerinden değil daha değişik yerlerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. İşsizlere kredi başvurusu için internet ve SmS kredi en doğal yoldan başvuru yapılan sistemdir. Bu şekilde başvurunuzu onay alarak hemen kredinizi kullanabilirsiniz. İşsizlere kredi almanız için bankaya gitmeden kredinizin onayını almanız gerekir. Bunun içinde kredi notunuzun en az 1300 ve üzerinde olması gerekmektedir.

Çalışmayana İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar

Çalışmayan kişiler sadece ihtiyaç kredisi alabilirler. Taşıt kredisi ve konut kredisi başvurusu için gelir belgeniz gerekmektedir. Çalışmıyorsanız veya sigortanız yatmıyorsa bu kredileri kullanamazsınız. Acil nakit ihtiyaçlarınızda sadece ihtiyaç yani bireysel kredi kullanabilirsiniz. Bunun için de bazı bankaların başvuru yöntemlerini bilmelisiniz. Örneğin kamu bankalarından çalışmayan kişiler gelir belgesiz kredi alamazlar. Çünkü bu banka başvuruları bizzat şubelerden yaptırarak son 6 aylık çalışma dökümünüzü görmek isteyecektir. Bu yüzden Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank üzerinden işsizlere kredi başvurusu yapmayınız. Şimdi sizlere hangi bankalardan kolay bir şekilde başvuru yapabilirsiniz bunun hakkında bilgiler verelim.

İşsizlere Kredi Veren Banka Var mı?
İşsizlere Kredi Veren Banka Var mı?

İşsizlere Kefilsiz Kredi Veren Bankalar

Özellikle bankalardan kredi başvurusu yaptığımızda kefilsiz olarak kredi almak istemektesiniz. Kefilsiz kredi alabilmek için de bazı banka şartlarına uygun müşteri olmalısınız. Öncelikle bankalardan kredi başvurusu yaptığınız zaman ilk olarak sizin kredi sicilinize bakılır.

Kredi siciliniz ve kredi notunuz sorgulandıktan sonra kredi aşamasına geçilmektedir. Bu sebeple bankadan normal bir vatandaş kredi alması için belirli bir kredi notunun oluşması gerekir. Eğer işsiz iseniz gelir belgesiz kredi başvurusunda bulunacağınızı söylemiştir.

Gelir belgesiz kredi almak istiyorsanız da kredi notunuzun bankanın istediği puandan daha fazla olması gerekir. Bankalar 1100 ve üzerinde kredi notu olana kredi imkanı sağlarken eğer gelir belgesiz kredi almak istiyorsanız bu notun 1350 ve üzerinde olması gerekir.

Bu şekilde aşağıdaki bankalardan işsiz olsanız dahi, ev hanımları ve öğrenciler kredi başvurusunda bulunabilirler. Kredi notunuzun yüksek olması için daha önceki kredi ve kredi kartı ödemelerinizi düzenli yapmanız ve gününde ödemeniz gerekmektedir.

Eğer düzensiz bir kart borcunuz varsa bankalardan kredi başvurusu yapamazsınız. Düzensiz ödenen kredi kartı borçları kredi notuna olumsuz etki eder. Ayrıca bankalardan dolayı icralık olan bir vatandaşımızda kredi başvurusu yapamaz.

Akbank Çalışmayana ve İşsize Kredi

Bir Akbank şubesine giderek ben işsizim kredi almak istiyorum derseniz size kredi vermeyeceklerdir. Bu bankadan işsiz ve çalışmayan kişiler sadece Akbank müşterisi olması durumunda kredi kullanabilirler. Üstelik bankaya gitmeden anında onaylanan krediyi hesaba atabilirler. Bunun için bu bankadan bir hesabınızın olması ve hesabınıza internet bankacılığı şifresi almanız gerekmektedir. Akbank Direkt uygulaması veya internet bankacılığından şifrenizi girdikten sonra Akbank Direkt Kredi başvurusu yapabilir ve anında sonucunu öğrenebilirsiniz. Kredi başvurusu yaptıktan sonra krediniz onaylanırsa hiçbir şekilde şubeye gitmeden kredinizi kullanabilirsiniz. Üstelik bu işlemi bankaların kapalı olduğu zamanlarda da yapabilirsiniz. Kısacası çalışmayana 7/24 kredi kampanyası yapan bir bankadır.

Denizbank İşsize ve Çalışmayana Kredi

Denizbank ihtiyaç kredisi adı altında herkese kredi notuna göre 55.000 TL’ye kadar 60 ay vadeli kredi imkanı vermektedir. Sizde eğer bu bankadan kredi başvurusu yapmak istiyorsanız 2 yöntem ile anında başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. 1. Yöntem SMS kredi başvurusudur.

  • Cep telefonunuzdan KREDİM TC KİMLİK yazarak (arasında boşluk bırakmayı unutmayın) 3280’e mesaj göndermelisiniz. Bu şekilde kredi başvurunuz yapılmıştır.

Kredi başvuru sonucu mesaj attığınız cep telefonuna gelecektir. Eğer gelen mesajda krediniz onaylandıysa o onaylı tutarı en yakın Denizbank şubesinden sadece kimliğinizle kullanabilirsiniz. Kredi vadesini de 60 aya kadar istediğiniz kadar yapabilirsiniz. Bu krediye ev hanımları, öğrenciler, işsizler ve yeni işe başlayan herkes başvuruda bulunabilir.

Denizbank ihtiyaç kredisi bir diğer başvuru ise internet sitesi üzerinden WEB BAŞVURU’dur. www.denizbank.com adresinden web kredi başvurusu yapabilir ve onaylanan tutarı aynı sms kredide olduğu gibi kullanabilirsiniz. Bu iki başvuruda da onaylanan tutarın üzerinde kredi talebinde bulunmayınız. Örneğin mesajda 20.000 TL onay geldi varsayalım. Siz bankaya gittiğinizde 30.000 TL istiyorum derseniz banka 20.000 TL’yi iptal edecek ve 30.000 TL kredi girişi için sizden evrak isteyecektir. Evraklarınız olmadığı içinde onaylı krediden de olacaksınız. Eğer mesajda onaylanan tutar veya daha az tutarı işinize yarıyorsa banka şubesine giderek kullanabilirsiniz.

PTT İşsizlere Kredi Veriyor mu?

Daha önceleri PTT üzerinden işsizlere ve çalışmayanlara ihtiyaç kredisi veriliyordu. Yalnız şu anda bu şekilde bir çalışma yoktur. PTT anlaşmalı olan Aktifbank üzerinden 30.000 TL’ye kadar kredi başvurusu yapabilirsiniz. Bu krediniz onaylandığında adresinize gelinerek krediniz hesabınıza aktarılır ve aktarılan krediyi PTT şubelerinden çekebilirsiniz. Aktifbank ihtiyaç kredisini kredi notu düşük olanlar ve sigortası olmayanlar çekebilir. Diğer banka faiz oranlarından yüksek olan bu krediye başvurmak için www.nkolaykredi.com.tr adresindeki formu doldurmanız yeterli olacaktır.

İşsizlere Devlet Kredisi

İşsiz ve çalışmayan kişilere devlet destekli kredi verilmemektedir. Sadece devlet destekli sağlık yardımı, yakacak yardımı, barınma yardımı ve gıda yardımı yapılmaktadır. Bu yardımları almaya hak kazandığınız zaman kamu bankaları veya PTT üzerinden paranızı alabilirsiniz. E-devlet sitesi üzerinden başvuru takibinizi yapabilirsiniz. Vakıflar genel müdürlüğü tarafından belirlenen fakirlik maaşı 496 TL olarak belirlenmiştir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir