1. Anasayfa
  2. YARDIM PARASI

Sosyal Yardımlaşma Derneği Kiracılara Eylül ayında 1150 TL Para Kira Yardımı Yapacak

Sosyal Yardımlaşma Derneği Kiracılara Eylül ayında 1150 TL Para Kira Yardımı Yapacak
Sosyal Yardımlaşma Derneği Kiracılara Eylül ayında 1150 TL Para Kira Yardımı Yapacak
0

Sosyal Yardımlaşma Derneği Kiracılara Eylül ayında 1150 TL Para Kira Yardımı Yapacak. Sizde başvuru yaparak, hemen işlem yapabilirsiniz. Eğer gerçekten ihtiyaç sahibiyseniz, bu yardım paralarını hemen alabilirsiniz. İşte detaylar…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, alıcılara ve kiracılara yapılan ödemeleri desteklemeye devam ediyor! Destek ödemeleri şehirden şehire değiştiğinden, kiracılar kentsel değişim nedeniyle kira sübvansiyonları alırlar. Bu yardım, büyük şehirlerde ayda 1.150 TL’ye ulaşırken, küçük nüfuslu küçük kasabalarda 600 ile 715 TL arasında değişiyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlanan bu ödemelerin vadesi 18 aydır. Bu ödemeler duruma göre 36 aya kadar sürebilir. Kentsel yeniden yapılanmanın bir parçası olarak evleri kentsel yeniden tasarım alanında olan vatandaşlar kira sübvansiyonu için başvurmalıdır. Ödemeler otomatik olarak bağlanmaz! Vatandaşlar çevre ve şehircilik il müdürlükleri, belediyeler veya sosyal yardım dernekleri ile iletişime geçebilirler.

2019 yılında şehrin tadilatı için kira ödeneği aylık 1150 TL ödendi. Kira ödeneğinin en düşük tutarı 715 TL oldu. Bu ödemenin 2020 yılında daha da artması bekleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2020 yılı için kira ödemelerini uzatması bekleniyor. Ankara, İstanbul ve İzmir’de aylık kira 1.150 TL’dir. Ayrıca kısıtlı ayni hak sahiplerine tek seferlik 5.000 425 TL ödeme yapılmıştır.

Devlet kira sübvansiyonu, devlet kira sübvansiyonlarının ödenmesi, tahliye kararı veya yıkım sürecinin başlamasıyla başlar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir