1. Anasayfa
  2. GENEL KONULAR

2022 Yılı Kazakistan Asgari Ücret Kaç Para? Kazakistan Doğalgaz Ev, Araba, Alkol Fiyatları!

2022 Yılı Kazakistan Asgari Ücret Kaç Para? Kazakistan Doğalgaz Ev, Araba, Alkol Fiyatları!
0

Orta Asya Türkiye Cumhuriyeti Kazakistan’da son günlerde can sıkıcı gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Kazakistan bugün yedi bağımsız Türk devletinden biridir ve Türk Devletleri Teşkilatı ve TÜRKSOY üyesidir. Kazakistan ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de asgari ücret. Peki, 2022 yılına kadar Kazakistan’da asgari ücret ne kadar?

Türkiye dışındaki ülkelerle ilgili bir araştırma yapılırken en çok merak edilen konulardan biri de asgari ücret tutarıdır. Yeni yıla girerken 2022’de diğer ülkelerde asgari ücretin ne kadar olduğu araştırılıyor. Kazakistan da bu ülkelerden biri. Peki, Kazakistan’da asgari ücret ne kadar?

2022 KAZAKİSTAN ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Kazakistan’da günlük çalışma süresi 8 saattir. Fazla mesai durumunda çalışma saatlerine göre ek ücret alınır. Ortalama meslek gruplarında maaş 328 Euro aralığındadır. Muhasebeci, mimar, mühendis gibi mesleklerde çalışanlar 500 Euro maaş alıyor.

KAZAKİSTAN EV FİYATLARI

Tüm illerin ortalaması alındığında, şehir merkezinde bulunan bekarlar ve öğrenciler için 1 odalı dairelerin ortalama sayısı 111.030 Kazak Tengesi, şehir merkezi dışında 1 odalı dairelerin ortalama sayısı 73.940 Kazak Tengesi. 3 odalı evler 215,697 Kazak Tenge kotundadır.

KAZAKİSTAN ARAÇ FİYATLARI

Kazakistan’da araba fiyatları farklı modellere göre değişmekte ve 75 bin ile 3000 bin Kazak Tengesi arasında değişmektedir.

KAZAKİSTAN’DA ALKOL FİYATLARI

Kazakistan’da alkol fiyatları alkolsüz içeceğin türüne göre 2 ile 50 avro arasında değişiyor.

KAZAKİSTAN EKONOMİSİ

Orta Asya’nın en büyük ve en güçlü performans gösteren ekonomisine sahip olan Kazakistan, birçok ülkeye göre ekonomik olarak düşük olsa da zengin doğal kaynakları, hayvancılık ve tarımıyla ekonomisini desteklemektedir. Sovyetler Birliği ekonomisine en çok destek veren ülkelerden biri olan Kazakistan, bağımsızlığını kazandıktan sonra IMG’nin Şok Tedavi politikasını uygulamış ve birçok alanda dışa bağımlı hale gelmiştir.

Zamanla gelişen ekonomisi ile kendini geliştiren ülke, ham petrol fiyatlarındaki artışla koordineli ticaretini yeniden canlandırdı. Ülke ayrıca ithalat bölümünde hayvancılık, tekstil ve buğday gibi alanlarda da ithalat yapmaktadır. Tüm bu alanlarda çalışma ve ekonomi politikalarını geliştiren ülke, Kazakistan Asgari Ücret rakamlarında meslek gruplarına farklı aralıklarla maaş sunuyor.

Tengenin dolar karşısında değersiz olması çalışanların yaşam standartlarını düşüren bir durumdur. Aynı aileden birkaç kişinin çalışmasıyla yaşam standartlarını belli bir düzeye getiren ülke, yabancı yatırımlar arasında bölgesinde en iyi yatırım ortamına sahip ülkedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir