1. Anasayfa
  2. BLOG

2021 Ocak Ayı Sonuna Kadar Başvuru Yapın. Başvurana 1000 TL para yardımı yapılacak! .

2021 Ocak Ayı Sonuna Kadar Başvuru Yapın. Başvurana 1000 TL para yardımı yapılacak! .
0

2021 Ocak Ayı Sonuna Kadar Başvuru Yapın. Başvurana 1000 TL para yardımı yapılacak! .

Son Dakika … 1000 TL sosyal yardıma nasıl başvurabilirim? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi hanelere sosyal yardım ödemeleri devam edecek. Pandemi nedeniyle maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlara ücretsiz sosyal yardım şartları belirlendi.

Ödemelerin yeni yılın başlarında devam edip etmeyeceğini merak etti. Bu konudaki son gelişmeleri yazımızda tartıştık. E-Devlet sosyal yardımına nasıl başvurabilirim? 1000 TL mali yardım başvuru koşulları nelerdir? İşte cevaplar …

BAKAN SELÇUK’UN BEYANI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, pandemi destek ödemelerine ilişkin bir bildiri yayınladı. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, dördüncü etapta ödemelere ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Dördüncü aşama ödemelerinin de üçüncü aşama ödemeleriyle ilgili olduğunu açıkladı. Gerekli koşulları sağlayan vatandaşlar, belirtilen günlerde başvurularını ileterek uygun görülen statülerine göre bu destek ödemelerinden faydalanabilirler.

1000 TL YARDIM İÇİN NASIL BAŞVURULUR?

Başvurular e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Muhtaç Vatandaşlar, T.C. Kimlik numarasının son hanesine göre e-devlete başvuru yapılabilir.

Hizmete erişimi engellemek için çevrimiçi başvuru yaparken oluşabilecek yoğunluktan kaçınmak amacıyla, T.C. Kimlik numarasının son hanesini yazanlar Pazartesi, 2 Salı, 4 Çarşamba, 6 Perşembe ve 8 Cuma başvuru yapabilirler. Cumartesi ve Pazar günleri herkes başvurabilir.

PANDEMİ YARDIM BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN..

BAŞVURU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Başvuru süreçleri e-Devlet üzerinden takip edilebiliyor. Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılıyor. Şartların sağlanması halinde başvuru sahibinin, başvuru formunda belirttiği ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na değerlendirmeler iletiliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir