1. Anasayfa
  2. BANKALAR

1300 Kredi Notu Kredi Almaya Yeter mi?

1300 Kredi Notu Kredi Almaya Yeter mi?
1300 Kredi Notu Kredi Almaya Yeter mi?
0

1300 Kredi Notu Kredi Almaya Yeter mi?

En kolay kredi veren bankalar bile ortalama kredi notu belli bir puanın altında ise kredi başvurularını reddetmeyi tercih ediyor. Burada bankaların ortak amacı, ödemelerini düzenli yapan müşterilerini ödüllendirmek ve ödemelerini geciktiren müşterilerini cezalandırarak müşterilerini bir ödeme planı almaya teşvik etmektir.

1300 Kredi Notu Nasıl?

Kredi derecelendirme ölçeğinde 1300 puana sahip olanların kredi not ortalamasının kullanılabilir kredi düzeyinde olduğu kabul edilmektedir. 1300 kredi notuna sahip kişilerin kredi başvuruları genellikle maaşları ile orantılı ise onaylanmaktadır.

Yani Findeks 1300 kredi puanı kredi kullanılabilirliği düzeyindedir ve kredi onayı alınması diğer faktörlere bağlıdır. Örneğin kişinin maaşı 1.300 lira ise ve 12 aylık tüketici kredisi kullanmak istiyorsa. Bu kişi 7 bin 800 liraya kadar olan krediler için azami maaşının yarısı X kredi vadesi ile kredi onayı alabilir. Bunun üzerindeki tutarlar için yapılan kredi başvuruları banka tarafından kesinlikle reddedilecektir.

Kredi kullanmak istiyorum diyen kişilerin belirli bir kredi notu ortalamasına sahip olması gerekir. Bu ortalamanın üstünde kalan kişilere bankalar hem çok daha kolay bir şekilde kredi onayı verirken hem de daha düşük kredi faiz oranları ile kredi kullandırmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir