1. Anasayfa
  2. SON DAKİKA

1000 TL Maddi Yardım Başvurusu 4.Faz Başladı mı?

1000 TL Maddi Yardım Başvurusu 4.Faz Başladı mı?
1000 TL Maddi Yardım Başvurusu 3.Faz Başladı mı?
0

1000 TL Maddi Yardım Başvurusu 3.Faz Başladı mı?

İlk olarak 17 Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde bildirilen corona virüsü her geçen gün tüm dünyaya yayılıyor ve giderek daha fazla insanı hasta ediyor ve ölüyor. Ülkemizi de etkileyen bu virüs, insanları sadece sağlık açısından değil ekonomik olarak da etkilemektedir. İnsanların hijyen, harcama, seyahat gibi alışkanlıklarını önemli ölçüde değiştirmesine neden olan bu virüs, çoğu insanın ekmek teknesini bile engelledi. Elbette bu değişiklik ve kısıtlamalar boşuna değil.

Virüsün yayılmasını kontrol altına almaya ve hatta durdurmaya yönelik bu kısıtlamaların ötesinde, metropollerin 30 ilinde ve Zonguldak’ta sokağa çıkmak yasak. Tabii devletimizin bazı kurumları, o dönemde yayılan virüs nedeniyle dışarı çıkamayan halkımıza yardım ediyor.

800 bin başvuru yapıldı

Koronavirüsün ekonomik koşulları nedeniyle ortaya çıkabilecek yoksulluk ve yoksulluğun önlenmesini amaçlayan Aile Çalışması ve Sosyal Hizmetler Tesisi, maddi sıkıntı yaşayan veya ileride emekli olabilecek vatandaşlarımıza maddi veya gıda yardımı sağlıyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bugün 800.000’in üzerinde başvuru olduğunu söyledi.

Başvuru Yapanlara İnceleme Yapılacak Öyle Karar Verilecek

Tüm başvuruların kısa sürede iade edileceğini söyleyen Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, salgının 3. fazında sosyal yardım başvurularında da “düzenli ihtiyaçların” belirtileceğini duyurdu. 3. Bakan Selçuk, 1. ve 2. aşama ile İŞKUR işsizlik ve kısa süreli iş ödeneğinden yararlananların 3. aşamadan yararlanamayacaklarını belirterek, hurafe görevlilerinin, kamu görevlilerinin ve emeklilerin başvuru yapamayacaklarını belirtti. Bakan, başvuruların 1003 vakfın ekranında gösterildiğini belirterek, vakıfların değerlendirip gerekli getirileri sağlayacağını söyledi. Bakan, 3. aşama uygulamalarının bu Pazartesi başladığını söyledi ve şu anda sistemde 800.000’den fazla başvuru olduğunu söyledi. Öncelikle bakan, gerçekten muhtaç vatandaşlara ulaşmak için “düzenli ihtiyacın” tespit edileceğini, öncelikle ihtiyaç ve yoksulluktan muzdarip kişilerin kullanımlarının değerlendirileceğini, bunlara ulaşmak için öncelikle tespit yapılması gerektiğini ifade etti. ihtiyacı olanları beklemeden ulaşın.

E-Devlet platformu üzerinden yapılan başvurularda vatandaşlarımızdan çeşitli hane bilgileri talep edildi. Başvuru sahibi TC kimlik numarası, adı ve soyadı gibi bilgileri girdikten sonra hanede yaşayan diğer kişileri, fatura tutarlarını ve hane halkı gelirini girmiştir. Buraya girilen bilgilerden hareketle düzenli ihtiyaç belirlenir ve öncelikle ihtiyaç sahiplerine ödenir. 800.000 başvuru olduğu ve bunların her geçen gün arttığı göz önüne alındığında, tüm vatandaşlarımızın ödeme yapması uzun zaman alabilir. İhtiyaç sahiplerinin mağduriyetini önlemek için düzenli ihtiyacı olanlara ödeme yapılmasına öncelik verilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir