1. Anasayfa
  2. HAYVANCILIK

100.000 TL Çiftçi Kredisi Veren 5 Banka ve Şartları Nedir?

100.000 TL Çiftçi Kredisi Veren 5 Banka ve Şartları Nedir?
100.000 TL Çiftçi Kredisi Veren 5 Banka ve Şartları Nedir?
0

100.000 TL Çiftçi Kredisi Veren 5 Banka ve Şartları Nedir?

Çiftçilerimiz hangi bankaların tarım kredisi verdiğini merak ediyor. Maddi sıkıntı yaşayan çiftçilerimizin de krediye ihtiyacı var. Tarımsal kredilerin faiz oranları diğer kredi türlerine göre daha düşüktür ve vadeler hasat zamanlarına göredir. Tarım kredisi veren bankaların başında Denizbank ve Ziraat Bankası gibi bankalar geliyor. Ayrıca kefilsiz kredi veren bankalar da var. Aylık, üç aylık, altı aylık ve yıllık tarımsal krediler alabilirsiniz. Ziraat Bankası’ndan tarım kredisi faiz oranları diğer bankalara göre daha düşüktür. Sizler için yaptığımız çiftlik kredisi hesaplamalarını içeriğimizden inceleyebilirsiniz.

Tarımsal Kredi Veren Bankalar

2020’de birçok banka, çiftçilerimizin finansman ihtiyaçlarını karşılamak için kredi veriyor. Bu bankalardan kredi aldığınızda ödeme şartlarına uymanız gerekiyor. Bankalar aylık, 3 aylık, 6 aylık ve yıllık ödeme dönemleri oluşturur. Bu ödeme süreleri, çiftçilerimizin hasat zamanlarına göre belirlenmelidir. Çiftçilere verilen kredilerin faiz oranları düşük. Bu bankalardan gelen kredi kampanyalarının yanı sıra çiftçilerimiz için geliştirilmiş birçok kredi kartı bulunmaktadır.

Ziraat Bankası’ndan tarım kredisi

Ziraat Bankası, tarımsal faaliyetlerde bulunan çiftçilerimize işletme ve yatırım dönemlerinde ihtiyaç duydukları finansman ile kredi veren bankaların başında gelmektedir. Ziraat Bankası bu düşünceyle kredilerini genellikle Bakanlar Kurulu kararlarına göre vermektedir. Ziraat Bankası’nın kullandırdığı krediler aşağıdaki gibidir:

Çağdaş Basınçlı Sulama Sistemleri: Tarlaya su getirmek için damla ve basınçlı sulama için kullanılan kredilerdir.
Tarımsal Mekanizasyon: Traktör, çim biçme, silaj ve yem karışımı gibi makinelerin alımında kullanılır.

  • Küçük krediler: 25 bin TL’ye kadar olan kredilerdir.
  • Şirket edinimi
  • Hasat ve Pazarlama
  • Taksitli tarımsal destek
  • Genç ziraat mühendisi
  • Organik tarım
  • Arazi satın alımı
  • Üretim yardımı

Kredi sorunları yukarıdaki gibidir. Sadece bu kredilerin miktarları ve çiftçilerimize borç verme koşulları Bakanlar Kurulu kararlarında düzenlenmiş ve Resmi Gazete’de yayınlanmıştır. Ziraat Bankası ile Ziraat Kredi Kooperatifleri arasında 2020 yılı 11188 sayılı Karar ile imzalanan protokol çerçevesinde, tarım şirketlerine düşük faizli kredi verilmesi kararı alındı.

Hasat zamanlarına göre Ziraat Bankası’ndan kredi vadesi dolmuş olup, toplam vade 7 yıldır. Çiftçilere baktığınızda sadece bu durum değişiyor. Yani başlangıç ​​yıllarında kredi kullanan ve işletme gelirlerini iyi seviyede tutan şirketler, 7 yıl boyunca borçlarını geri ödeyebilmektedir. Ziraat Bankası da işi kötü olan çiftçimize destek olmak için faaliyet cirosuna bakarak 2 yıl ödemesiz toplam 7 yıl vadeli bu kredileri vermektedir.

Ziraat Bankası’ndan tarım kredisi faiz oranları yıllık% 5 ile% 6 arasındadır.

2020 ve 2021 yıllarında yukarıdaki tabloda belirtilen tavanlarda çiftçilerimiz tarafından kullanılacak olup, yatırım ve işletme dönemlerinde belirlenen oranlarda faiz indirimi uygulanmasına karar verilmiştir. Örneğin Ziraat Bankası’nın serayı modernize etmek için 7 yıl vadeli 100.000 TL kredi aldığını varsayalım. Bu durumda verilecek kredi tabloya göre faizsizdir. Bu durumda çiftçimiz vade 84 ay olduğundan aylık 1.190,47 TL taksit ödemektedir.

Traktör alımı için kredi alındığını varsayalım. 84 ay vadeli 50.000 TL kredi alırsanız, yatırım süresi boyunca faiz yüzde 50 azalacak. Faiz oranı yılda% 6 ve ayda% 0,5’tir. Aslında faiz oranı% 50 olduğu için aylık 0,25 faizli kredi alacaksınız. Bu durumda ödediğiniz aylık kredi tutarı 674,27 TL ancak toplam geri ödeme tutarı 56.638,90 TL’dir. Ziraat Bankası hesaplama aracını kullanarak aylık taksit tutarlarınızı belirleyebilirsiniz.

QNB Finansbank tarım kredisi

Finansbank, çiftçiye finansman ile destek veren bankalardan biridir. İşletme dönemlerinde çiftçilerimize bitkisel üretim kredileri, meyve ve bağ kredileri, organik tarım kredileri, sera kredileri ve sözleşmeli ürün kredileri gibi kredi kampanyaları ile destek oluyoruz. Kural olarak, üretim maliyetlerinin yüzde 75’i finanse edilmektedir. Ödeme koşulları, hasat zamanları dikkate alınarak aylık ve yılda bir kez ödenebilir.

Yatırım dönemi için tarım ekipmanları, traktörler, tarla alımları, sulama işleri ve sera yatırımları gibi finansman sağlanacaktır. Bu krediler ayrıca aylık, 3 aylık, 6 ve 12 aylık ödeme dönemlerinde kullanılmaktadır. Çiftçilerimizin rahatlıkla ödeme yapabilmesi için koşullar hasat zamanlarına göre uyarlanır.

Kredi başvurusu için gerekli belgeler;

  • T.C. kimlik
  • ÇKS sertifikası
  • Kredi alımları için sunulacak belgeler (proforma belgeye benzer satışlar)

Şekerbank Taksitli Tarım Kredisi

Çiftçilerimize aydınlatma, ilaç alımları, gübre, mazot, fide ve tohum gibi tarımsal girdileri elde etmek amacıyla erbekerbank tarafından kredi verilmektedir. Çiftçilerin bu kredilerden yararlanabilmeleri için FRS belgesine sahip olmaları gerekmektedir. Sabit vade 2 yıl olmasına rağmen faiz oranları sadece çiftçilere sunulmaktadır. Hasat zamanları dikkate alınarak olgunluk seviyeleri oluşturulabilir. Kredi başvurusu yapmak için buraya tıklayın.

Şekerbank , kredilerinin yanı sıra çiftçiler için geliştirdiği çok avantajlı birçok kredi kartına da sahiptir. Hasat kartı, Şekerbank TMO kartı ve hasat pozisyonu gibi bankacılık ürünlerini de kullanabilirsiniz.

Tarım ve Hayvancılık Türkiye İş Bankası Kredileri

  • Türkiye İş Bankası, yatırım ve işletme dönemlerine ilişkin krediler vermektedir.
  • İşletme süresine ilişkin krediler: 24 aya kadar uzatılır.
  • Sera Kredileri: İlaç, tohum gibi temalar ve seralar kurmak için verilen 24 aya kadar vadeli kredilerdir.
  • Orta vadeli tarım kredisi: Şirketiniz için 60 aya kadar vadeli tarım kredisi kullanabilirsiniz.
  • Tarım ve Hayvancılık Türkiye İşletme Bankası Kredileri
  • Tarım ve Hayvancılık Türkiye İşletme Bankası Kredileri
  • Sözleşmeli üretim kredisi: 12 aya varan vade ile sözleşme yaptığınız firmalar adına ürettiğiniz üretimler için finansman ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
  • Mantar işletme kredisi: İş Bankası kredinizi 24 ay vadeli mantar yetiştiriciliği için kullanabilirsiniz.
  • Tarımsal Arazi Kredileri: 60 aya varan vadeli krediniz, hasat zamanınız dikkate alınarak arazi alımlarında kullanılabilir.

TEB tarım kredisi

Türk İktisat Bankası’nda tarımsal müşterileri için fon alan bankalardan biriydi. İşletme ve yatırım dönemine göre ayrı ayrı krediler vermektedir.

İşletme kredileri

  • Mahsul Kredisi: Yılda bir kez ödenen kredi, sulama, çiftçilik, zirai ilaç ve gübre gibi sorunlar için kullanılmaktadır.
  • Organik Tarım Kredileri: Çevreye ve insan sağlığına önem veren çiftliklere kredi verilmektedir.
  • İyi Tarım Uygulamaları: İyi tarım uygulamalarına sahip çiftçilerimize 12 ay vadeli kredi verilmektedir.
  • Sözleşmeli Üretim Kredileri: Firma adına üretim yapan çiftçilerimize verilen 12 aylık kredilerdir.

Yatırım kredileri

  • Traktör Kredileri: İşletmelerden traktör satın almak için kullanılan kredilerdir. Vade 60 aydır.
    Makine ve Ekipman Kredileri: 48 aya varan vade ile firmanın makine ve ekipman ihtiyaçlarını karşılamak üzere verilen kredilerdir.
  • Çağdaş Basınçlı Sulama Kredisi: TEB’den 60 aya varan vade ile sulama kredinizi alabilirsiniz.
  • Sera kredisi: seralar inşa etmek ve mevcut seraları modernleştirmek için krediler. Süre 60 ay olabilir.
  • Arsa Alım Kredileri: Yeni arsa alımları için 60 aya kadar kredi alabilirsiniz.
  • Çiftlik Binaları: Bunlar, yeni bir çiftlik inşa etmek için kullanılan 60 aylık kredilerdir.

Bu kredilerden yararlanmak için gerekli belgelerle size en yakın TEB şubesine başvurmanız gerekmektedir. 2 yıllık geri ödemesiz sığır kredisi hakkında detaylı bilgi edinebilir ve 84 aya varan vadeler için düşük faizli tarım kredisi kullanabilirsiniz.

Tarımsal kredi sağlayan birçok banka olmasına rağmen Ziraat Bankası, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kararlarına göre en düşük faiz oranlarına sahip şirketlere kredi sağlayan ilk banka oldu. İşletme finansmanı ihtiyaçlarınızı karşılamak için bu kredileri kullanabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir