1. Anasayfa
  2. BLOG

Tarımsal Amaçlı Depo Ruhsatı Nasıl Alınır? Şartlar Nedir?

Tarımsal Amaçlı Depo Ruhsatı Nasıl Alınır? Şartlar Nedir?
Tarımsal Amaçlı Depo Ruhsatı Nasıl Alınır? Şartlar Nedir?
0

Tarımsal Amaçlı Depo Ruhsatı Nasıl Alınır? Şartlar Nedir?

Çalışma ve işletme ruhsatı olmayan bir şirketin işletilmesi yasal olarak mümkün değildir. Bu yazımızda iş ve işyeri açısından akla gelen bir tarımsal depo lisansı nasıl alınır sorusunun cevabını sizlere verdik.

Tarımsal kullanım için depo ruhsatı nasıl alınır sorusundan bahsederken, iş ve işyeri açma izninin, ilgili makamlarca yetki verilen yönetmelikler kapsamında iş açma ve açma izni olduğunu bilmelisiniz. Tarımsal depolama lisansının iyi olup olmadığı sorulduğunda, bu soruna cevap vermeden önce bilmeniz gereken ilk şey o lisansın hangi kategoriye ait olduğudur. Bir işyeri tarımsal amaçlı kullanılan bir depo olsa bile ilgili makamlardan uygun izin alınmadan açılamaz ve işletilemez. Bu detayları sonraki yazımızda sizlerle paylaşacağız.

Tarımsal depo ruhsatı

Türkiye Cumhuriyeti tüzüğünden sorumlu makamların meslek derneklerinden veya benzeri kuruluşlardan ruhsat veya sair belgeler alması dışında, devlet onay makamının gerekli sorumluluğu uygulanmaz. Ruhsatsız yapılan ve işletilen iş alanları, depolar vb. Belediye veya il idarelerinin yetkisiyle kapatılabilir. Bu makale ayrıca tarımsal kullanım için depolama lisansı nasıl alınır sorusunun cevabında önemli bir noktaya da değinmektedir.

Tarımsal depolama lisansı nasıl alınır sorusuna cevap vermeden önce yapılması gereken ilk şey tapu fotokopisi ile toplulukla buluşmaktır.

Çalışma izinleri üç ana gruba ayrılır: sıhhi tesisler, hijyenik olmayan tesisler ve halka açık eğlence ve rekreasyon tesisleri. Tarım ruhsatının alınıp alınmadığı ve tarım ruhsatının hangi gruba ait olduğu sorulduğunda cevap ikinci ana grup olan sıhhi olmayan şirketler oluyor.

Sıhhi olmayan tesisler; Çiftlik ekipmanları ve muhtelif ürün tesisleri, çiftlik depoları ve muhtelif ürün depolama alanları, kuru temizleme, çamaşırhane, peruk yapımı, matbaa ve matbaa atölyeleri, oto tamir ve bakım alanları, depolar ve satış alanlarını içerir.

Tarımsal amaçlı depolama lisansı alınırken gerekli belgeler

Tarımsal kullanım için depolama ruhsatı nasıl alınır sorusuna cevap verirken yapılacak ilk şey gerekli evrakların doldurulmasıdır. Bu gerekli belgeler, elde edildikleri kuruma veya o kurumun bulunduğu ilçeye göre bile değişmektedir. İlçe belediyelerinden gerekli belgelerin kesin sırasını alabilirsiniz. Tarımsal depolar sıhhi olmayan şirketler grubuna ait olduğu için ruhsat alabilmek için bu belgelerin eksiksiz olarak belediyeye sunulması gerekmektedir.

Sadece genel hijyenik olmayan tesislerin ruhsat alabilmesi için listede gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanabilir: yerleşim belgesi, başvuru formu, kira sözleşmesinin aslı ve fotokopisi, tapu aslı ve fotokopisi, muvafakatname adı Daire sahibi, noter tasdikli taahhüt mektubu, emlak ve çevre temizliği için vergi beyannamesi ile itfaiye teşkilatının itfaiye raporunun başvuruya hazır olması için. gelebilirsin.

Başvuru aşamasına gelindiğinde Ruhsat ve Muayene Müdürlüğünden ve ruhsat muayene kuruluşlarından temin edilebilecek başvuru formları doldurularak ve belgelerin eksiksiz olması sağlanarak başvuru ruhsat muayene servisine iletilir. Asla eksik olmayan belgeler karşılığında sorumlu kişi belgeyi onaylar ve başvuru sahibine geri gönderir.

Ruhsat inceleme hizmeti daha sonra tarımsal depolama lisansı için başvuran kişi tarafından ruhsat inceleme hizmetine sunulan belgelerin ön incelemesini yapar. Belgelerinde sorun olmayan başvurular, lisans muayene hizmeti yetkilileri aracılığıyla lisans inceleme komisyonuna iletilir. Lisans inceleme komisyonu, söz konusu işyerlerinin yasal gereklilikleri karşılayıp karşılamadığını kontrol etmek için sunulan belgeleri kullanır. Sınav sonrasında işyerinin güvenlik ve emniyet açısından uygunluğu kabul edilirse dosyalar ruhsat ve muayene müdürlüğüne iletilir.

İşlemin devamında zirai depolama lisansı alabilmek için ruhsatın tamamlanmış olması gerekmektedir. Ruhsat Teftiş Kurulu yetkilileri tarafından soruşturmanın yürütüldüğü işyerinde herhangi bir sorun veya engel yoksa, zirai antrepo açma ve işçilik verme ruhsatı kesindir.

Ruhsat tamamlandıktan sonra tarım depoları artık kullanıma hazırdır. Tüm bu işlemler sonunda Tarımsal Amaçlı Depolama Lisansı alabilirsiniz. İlerleyen dönemlerde, tarım kamplarında yeni ortaklar işe alınırsa veya bir ortak istifa ederse ruhsatın yenilenmesine gerek yoktur. Ayrıca ruhsat alındıktan sonra herhangi bir zamanda tarımsal antrepo başka bir adrese taşınırsa tekrar tarımsal depo ruhsatının alınması gerektiği bilinmelidir. Kamp sahibi sadece tarımsal amaçla ölürse, mirasçıların ruhsat vermesi gerekmez, isterlerse yapabilir, isterlerse eski ruhsatı kaldığı yerde kullanmaya devam edebilirler. Böylelikle yeniden ruhsatlandırma prosedürleriyle uğraşmaya gerek kalmaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir