1. Anasayfa
  2. BLOG

Maaşımdan Hiç Para Kalmıyor, Ne Yapacağım?

Maaşımdan Hiç Para Kalmıyor, Ne Yapacağım?
Maaşımdan Hiç Para Kalmıyor, Ne Yapacağım?
0

Maaşımdan Hiç Para Kalmıyor, Ne Yapacağım?

Son yıllarda maalesef insanların kendilerine daha fazla para harcama isteği ay sonunda stresli bir soruna dönüştü. Buna neden olanların sadece maaşımız olduğuna inanıyoruz? Elbette hayır … Şimdi, maaşımın asla para kazanmadığını söyleyerek sizi üzen 10 gerçeğin birkaç hatırlatmasını yapacağız.

1- Kayıtsız Harcamalarımız: Kredi kartlarının rahatlığı ve insanların istedikleri ürüne kolayca ulaşabilmeleri sayesinde tam bir alışveriş çılgınlığına dönüştük.

2- Haberleşme için ayrılan bütçe: Her evde birden fazla GSM hattı hatta bazı evlerde kişi başı birden fazla GSM hattı kullanılması ile aylık iletişim maliyetlerimiz 300 TL’ye ulaşabilmektedir.

3- Dışarıda yemek yeme alışkanlığı: Ülkemizde Türk mutfağının dayanılmaz lezzetli yemekleri açısından çok ünlü restoranları bulunsa da; Dışarıda yediğimiz yiyeceklerin sayısını olabildiğince azaltmalıyız.

4- Bütçe hesaplaması yok: Özellikle akıllı telefonlarımıza kurduğumuz bazı kullanışlı programlarla bu sorunu halledip hangi öğeye ne kadar harcadığımızı hesaplayabiliyoruz. Hesap yapmadan harcama yapmak da bel alışkanlıklarımızdan biridir.

5- Araç ve yakıt maliyetleri: Hepimizin dikkatini çekmiştir. Sokakta geçen arabalara baktığımızda; Arabaların en fazla bir şoförü veya bir yolcusu olduğunu görüyoruz. 3 – 4 kişi tek arabada gidecekleri yere gidebilir ve yakıt tüketimini azaltabilirken, bu alışkanlık maalesef bizimle kıyaslanamaz.

6- Konforun tadını çıkarın: Her ortamda maalesef önce konforumuzu düşünürüz, bir şeyin fiyatı peşimizden gelir. Örneğin. Eyaletimizdeki otomotiv firmalarının yapmış olduğu araştırmalara göre tam paket araç modellerinin temel donanımlara tercih edildiğini biliyor muydunuz?

7- Enerji tüketiminde dikkatsizlik: Kayıpları önemsememekle birlikte, B. Evlerde boşa harcanan lambalar, sabaha kadar açık kalan televizyonlar, sıcak havalarda oluşturulan ısıtma sistemleri (ısıtma ve soğutma dahil!), Hepsi uzun vadede ceplerimizde ciddi hasara neden olur.

8- Ödeyemeyeceğimiz kredi borcunun altına girmeyin: Sadece 4-5 ay sonra belimizi eğmeye başlayan kredi borcu, ilk aldığımızda güzeldi …

9- Taksitli hastalık: Ödeyemeyeceğimiz şekillerde harcamayın ve taksitle ödeyeceğimi söyleyin.

10- Lüks yaşamda hoşgörü: Ne yazık ki kendimizi tok hissetmiyoruz ve hayattan zevk almıyoruz ve sadece hayatı yaşamaya çalıştığımız için her ayın sonunda borç ve ücret hesaplama stresinden kurtulamıyoruz daha yüksek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir