1. Anasayfa
  2. KREDİ

Bana Kredi Çıkar mı? Hemen Öğren

Bana Kredi Çıkar mı? Hemen Öğren
Bana Kredi Çıkar mı? Hemen Öğren
0

Bana Kredi Çıkar mı? Hemen Öğren

Kredi ve finans ile ilgili sorularınızı detaylı olarak cevaplamaya devam edeceğiz. Bugün kredilerle ilgili en çok sorulan sorulardan biri olan kredi alabilir miyim? Soruyu tüm ayrıntılarıyla ele alacağız. İlk olarak, kredi için kesinlikle gerekli olmayan temel kredi koşullarına odaklanacaktır. Ancak bankaların önemli gördüğü konuları netleştirmeye çalışacağız. Aklınızdaki soru işaretlerini temizlemek için bu derinlemesine makaleyi dikkatlice okumanızı öneririz.

Bana kredi verir misin Sorunun ilk cevabı, resmi bir gelirinizin olup olmadığına bağlıdır. Resmi bir geliriniz yoksa, gelir belgesi olmadan kredi alma hakkındaki makalelerimizi okuyarak nasıl kredi alınacağına dair fikir edinebilirsiniz. Resmi gelir, resmi makamlarca belgelendirilebilen, kaydedilebilen ve kabul edilebilen geliri ifade eder. Bankalar; Geçici işçilere, emeklilere, kiracılara, esnaflara, serbest meslek sahiplerine (vergi sicil memurları), çiftçilere, kamu çalışanlarına, şirket sahiplerine veya ortaklarına kredi hizmetleri sağlarlar.

Ne Kadar Kredi Çıkar?

Kredi almak için resmi bir gelirinizin olması gerekse de, bu gelirin seviyesi de çok önemlidir. Krediler genellikle aylık eşit taksitlerle verilir. Bu nedenle, her ay ödediğiniz oranın en az iki katı olan resmi bir geliriniz olmalıdır. Kredi ödemelerine ek olarak, insanların yiyecek ve içecek, barınma ve giyecek gibi temel ihtiyaçlar için de gelire ihtiyaçları vardır. Gelirinizin tamamını krediyi ödemek için kullanamayacağınız için bu gelirin% 50’ye varan kısmını kredi taksitlerinize tahsis edebilirsiniz. Tabii ki doğrudan% 50’ye yapıştırılmamalıdır. Bankalar bu faiz oranını biraz aşarak kredi hizmeti sunabilirler.

Kredilerle karşılaştığımız bir diğer soru da şu: Kredi notu düşük olan bir kredi alabilir miyim? şekilli. Kredi derecelendirme, bankaların size olan ödeme güvenini ölçmek için kullandıkları bir sınıflandırma yöntemidir. Kredi kartı, kredi ve ek hesap kullanırken elde ettiğiniz ödeme performansı, kredi değerliliğiyle ilgili ilk faktördür. Düzenli ödeme yaparsanız, kredi puanınız her zaman yüksek olacaktır. Ödemelerinizi geciktirirseniz, kredi itibarınız azalacak, böylece ödeme alma şansınız azalacaktır. Bankalardan kredi başvurusunda bulunurken kredi değerliliğinizi öğrenebilir veya Findks kredi kontrolü ile öğrenebilirsiniz. Bunu yapmak için, önce bir Findeks üyeliği oluşturmalı ve ardından sizin için kredi sorgulama için ilgili paketi satın almalısınız. Bu, belirli dönemlerde kredi değerliliğinizi sorgulamanıza ve tur rehberi sayesinde kredi itibarınızı daha kolay artırmanıza olanak tanır.

Kredi işlemlerinde resmi gelir ve kredibilite temel prensipler diyebiliriz. Kredi çekerken geliriniz ve kredi notunuz dikkate alınmaz. Evli iseniz, eşinizin geliri ve kredibilitesi de kredi alıp alamayacağınızı doğrudan etkiler. Eşinizin kredi puanı belli bir düzeyin altındaysa kredi alamayabilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken ilk şey eşinizin kredi notunu yükseltmektir. Eşler bankalar nezdinde aynı risk grubunda görülmektedir. Eşinizin maddi bir sıkıntısı sizi dolaylı olarak etkiler.

Kredi Çekmek

Kredi çekmekte zorluk yaşayan bireyler, kefil ya da teminat şartıyla kredi kullanabilirler. Bankanın uygun görmesi durumunda kefil ibrazında bulunarak kredi çekebilir ya da sahip olduğunuz bir varlığı (ev, taşıt, çek, senet, nakit vb.) bankaya teminat olarak vererek de kredi hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Teminat, banka nezdindeki güvenilirliğinizi artırıcı bir etkiye sahip olacaktır. En az kredi tutarı kadar sunacağınız bir teminat, normal şartlarda çekemeyeceğiniz bir krediyi rahatça almanızı sağlayacaktır. Konut ve taşıt kredilerinde satın alınacak emtianın banka teminatına alınması sebebiyle bu kredilerin kullanımı daha kolaydır. İhtiyaç kredilerinde ise teminat oranı oldukça düşüktür.

Kredi çekerken son 2 yıl içerisinde idari veya kanuni takibinizin olmaması, SGK veya vergi borcunuzun bulunmaması, banka sorgulamasında bir haciz kaydının olmaması da esastır. Bu gibi durumlar da kredi aşamasında önemli etkenler olarak görülür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir