1. Anasayfa
  2. BLOG

2021 Sigortasız Hasta Muayene Ücretleri Nedir? Sigortası olmayan kişiler hastanede bakılır mı?

2021 Sigortasız Hasta Muayene Ücretleri Nedir? Sigortası olmayan kişiler hastanede bakılır mı?
Sigortasız Hasta Muayene Ücretleri Nedir?
0

2021 Sigortasız Hasta Muayene Ücretleri Nedir? Sigortası olmayan kişiler hastanede bakılır mı? Devlet hastanesi ve özel hasteneler de sigortasız olanlar ne kadar ücret öder? Sigortası olmayanların en merak ettiği konulardan birisi hasta muayene ücretleri olmuştur. Sizde eğer sigortanızın olmadığı için muayene olmuyorsanız devlet hastanelerinden belirli bir para ödedikten sonra işlem yapabilirsiniz. Şimdi sizlere bu soruların yanıtlarını vereceğiz.

Devlet hastanelerinde sigorta olmaması durumunda da bakım yaptırabilir ve tedavi olabilirsiniz. Yalnız bunun için para ödemeniz gerekiyor. Muayene olduktan sonra tahlil gibi diğer durumlar yapılacaksa yaptığınız tahlillere göre de ücret ödeyebilirsiniz. Ama eğer sigortanız varsa bu ücretleri ödemeden devlet hastanesinde muayene olabilirsiniz. Özel hastanelerde de sigortasız olanlar para ödeyerek muayene olabiliyorlar. Yalnız özel hastanelerde yüksek miktarda ücret ödersiniz. Sizlere bu yazımızda 2021 Sigortasız Hasta Muayene Ücretleri Nedir? bu konu hakkında bilgiler vereceğiz. İşte detaylar.

Sigortasız Hasta Ne Kadar Öder?

Sigortanız yoksa ve hastaneye gitmek istiyorsanız hastanelerden randevu almanız gerekmektedir. Alo 182’yi arayarak gideceğiniz bölümü söyleyip istediğiniz zaman randevu alabilirsiniz. Randevu alacağınız tarihin boş olması durumunda işlem yapabilirsiniz. Ayrıca resmi internet sitesi üzerinden online kayıt olarak da randevu alabilirsiniz. Bu randevuyu aldığınız zaman sizden sigortanız var mı veya yok mu sorulmayacaktır.

Randevu aldığınız saatten 15 dakika önce hastanede olmalı ve randevunuzu onaylamanız gerekmektedir. İşte bu onay sürecinde vezneye sigortalı olmadığınız için para ödeyeceksiniz. Bu para 50 TL olarak bilinmektedir. Sigortasız muayene ücreti bu yıl 50 TL olarak alınmaktadır. Ama eğer sigortanız varsa hasta kayıt bölümüne giderek işlem yaptırıp daha sonra muayene olabilirsiniz.

Sigortasız Hasta Muayene Ücretleri Nedir?
Sigortasız Hasta Muayene Ücretleri Nedir?

18 Yaşından Küçükler İçin Hastane Ücreti Var mı?

Eğer siz çalışmıyorsanız ve çocuğunuz varsa 18 yaşından küçük ise devlet hastanelerinde ücretsiz olarak muayene ettirebilirsiniz. Eğer sigortanız var ise bu süre 18 yaşından 26 yaşına kadar üniversite okuması durumunda da olacaktır. Kız veya erkek çocukların lise eğitimi alması durumunda 20 yaşına kadar üniversite eğitimi alması durumunda da 26 yaşına kadar sigortalı olan anne veya babanın arkasında devlet hastanelerinden muayene edilir. 01.01.2018 tarihinden önce sigortalı olarak işe başladıysanız 25 yaşına kadar olan çocuklarınıza da hastanelerden ücretsiz muayene ettirebilirsiniz.

Sigortalı Olanlara Muayene Ücreti Ne Kadar?

Sigortalı olan kişiler hastaneye gittiklerinde ücret ödemezler. Ama daha sonra eczanelerden ilaç aldıklarında 10 TL ve 20 TL arasında bir muayene işlem ücreti görülecektir. Bu hemen gözükme sonrasında ödenecek ücret değildir. 15 gün sonra işleme geçer ve eczanelerden ilaç alırken ödeyebilirsiniz. Eğer özel hastanelere giderseniz de bu işlem ücretleri her hastane de sigortalı da olsanız ücret ödeyeceksiniz. Hastanelerdeki fiyat her hastaneye göre değişiktir.

Özel hastanelerde muayene ücreti 100 TL’den 2.000 TL’ye kadar değişiyor. İlk olarak sigortanızın olmadığını söylediğinizde size ne kadar işlem yapılacağını söyleyeceklerdir. Özel hastanelerde ayrıca tahlil ve diğer yapılacak işlemler içinde ayrı paralar ödersiniz. Bu paralar yüksek ödenecek paralardır.

  • İşten yeni çıktıysanız İŞSİZLİK MAAŞI yazımızı okuyarak bu maaştan faydalanabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir