1. Anasayfa
  2. BLOG

SGK Tüp bebek desteği için gerekli evraklar nelerdir?

SGK Tüp bebek desteği için gerekli evraklar nelerdir?
SGK Tüp bebek desteği için gerekli evraklar nelerdir?
0

SGK Tüp bebek desteği için gerekli evraklar nelerdir?

Doğal olarak gebe kalamayanlar için artık tercih edilebilecek seçeneklerden biri olarak tüp bebek tedavisi kullanılmaktadır.

SGK, uzun süredir doğal çocuk sahibi olamayan çiftler için sigortalılara en son tüp bebek düzenlemeleri ile seçenekler sunuyor. Tüp bebek tedavisi isteyenler, özellikle sigortadan yararlanmak istiyorlarsa yapılacak değerlendirmeler için gerekli belgeleri toplayarak başvuru yapabilirler.

SSK Tüp Bebek tedavi koşulları nelerdir?

SGK, belirlenen şartların yerine getirilmesi durumunda tüp bebek tedavisi ile doğal yollarla çocuk sahibi olamayanlara fırsatlar sunuyor. Tedavi en fazla üç denemeyle gerçekleştirilir. Sigortalı kadına uygulanacak tedaviye ek olarak sigortalı erkek ise eş için başvuru yapılır.

Yapılacak kontroller kapsamında mevcut evliliklerinde çocuk sahibi olamayanlar için geçerlidir. Sigortanın uyguladığı tedaviyi karşılayabilmek için 22 yaşın üzerinde ve 39 yaşın altında olması gerekir. Uygulama yapılacak merkezin tesis ile birlikte görevlendirilmesi gerekmektedir. Son üç yılda kullanılan arıtma yöntemlerinin başarısız olması ve bu durumu tesis tarafından belgelendirmesi gerekirdi.

SGK Tüp Bebek için gerekli belgeler

Tedavi olmak isteyenler için SSI IVF için gerekli belgeler şunlardır:

  • Evlilik cüzdanı,
  • Erkek için kadın kimlik belgesi kaydı,
  • Kadın ve erkeklerin iki adet vesikalık fotoğrafı,
  • 5 yıllık genel sağlık sigortası poliçesi ve bakmakla yükümlü oldukları kişileri gösteren en az 900 günlük sağlık sigortası primi gün sayısını gösteren sigorta beyannamesi gerekli belgeler arasındadır.

Gerekli belgelerin sunulması halinde talep edilecek uygulamalara göre yapılacak kontroller kapsamında tedavi başlatılacak ve belirlenen oran üzerinden tedavi sigorta kapsamına alınacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir