1. Anasayfa
  2. KREDİ

İpotekli Kredi Nasıl Alınır? (BANKALAR)

İpotekli Kredi Nasıl Alınır? (BANKALAR)
İpotekli Kredi Nasıl Alınır? (BANKALAR)
0

İpotekli Kredi Nasıl Alınır? İpotekli İhtiyaç Kredisi Başvurusu yapmak için şartlar nedir? Bankalardan ipotek karşılığı kredi almak için hangi evraklar gerekli? Bu yazımızda sizlere bu kredi hakkında bilgiler vereceğiz. 

Bankalardan ipotekli kredi başvurusu yapacak olan müşteriler genel olarak ihtiyaç kredisi limiti yetmeyen veya yüksek limitli kredi isteyen müşterilerdir. Eğer bir ipoteğiniz varsa ve bu ipotek üzerine kredi alacaksanız kredi onay alma şansınız daha yüksektir. İpotekli kredi başvurusu için banka şubelerine gitmeniz gerekiyor. İnternet üzerinden bu kredileri alamazsınız.

Bankalar genel olarak ipotek için ev isterler. Ama bazı bankalar arsa, tarla ve hatta bazı bankalar da araba ipoteği ile kredi vermektedir. Sizde bu bankalardan başvurunuzu yaparak ihtiyaçlarınız kadar kredi alabilirsiniz. İpotekli kredilerde bankalar verdiğiniz teminatın belirli bir değerine göre kredi verirler. Bu ekspertiz değeri ile belli olacaktır. Ekspertiz değerinin %50 ile %80 arasında kredi alma şansınız vardır. Bu bankadan bankaya değiştiği için tam bir rakam veremiyoruz. Şimdi sizlere ipotekli kredi başvurusu nasıl yapılır, ipotekli kredi nasıl alınır bunun bilgisini vereceğiz.

Bankanın İpotekli kredi için şartları ve hangi bankadan kredi alacağınız yazımızda sizlerle…

Başvuru Şartları Nelerdir? 

Bankalardan ipotek karşılığı kredi almak istiyorsanız, öncelikle banka kredi sicilinizin ve kredi notunuzun yüksek olması gerekmektedir. İpotekli kredi alabilmeniz için icralık durumda olmamanız gerekmektedir. Eğer bankalardan dolayı icralık olduysanız ve banka siciliniz kötü ise kredi başvurunuz negatif neticelanacaktır. Bu yüzden ipotekli kredi almadan önce banka kredi notunuzu bilmenizde fayda vardır.

ARSA İPOTEKLİ KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLA

Bankalardan ihtiyaç kredisi almış olduğunızda kredi notu 1100 ve üzerinde olması gerekmektedir. Fakat ipotek vereceğiniz için bu notu 100 yada 200 puan düşük olabilir. Çok düşük olması durumunda kredi sicilinizin temiz olması gerekmektedir. Şimdi sizlere ülkemizde en çok kredi başvurusu meydana getirilen ve en basit ipotekli kredi veren bankaları söyleyelim.

Ziraat Bankası İpotekli İhtiyaç Kredisi 2020

Ziraat Bankası ipotekli kredi almak isteyenler 60 ay vadeye kadar kredi başvurusu yapabilirler. Ziraat Bankası şubelerinden yapacağınız bu kredi başvurusunda vereceğiniz ipoteğe göre kredi limiti oluşturulacaktır. Vereceğiniz ipotek konut ise Ekspertiz değerinin %80’ine kadar, iş yeri teminatı verecekseniz ekspertiz değerinin %75’ine kadar, imarlı arsa teminat olarak verecekseniz ekspertiz değerinin %50’sine kadar kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. 200.000 TL değerindeki imarlı arsaya 100.000 TL 60 Ay vadeli kredi alabilirsiniz. Ziraat Bankası kredi vadesi boyunca hayat sigortası, deprem sigortası, konut sigortası yaptırmak zorunludur.

Ziraat Bankası ipotekli kredi faiz oranı %1.75 olarak hesaplanmaktadır. Bu faiz oranına göre ipotekli ihtiyaç kredisi hesaplama aşağıdaki gibidir.

Kredi TutarıVadeAylık Taksit Tutarı
25.000 TL60 Ay736 TL
50.000 TL60 Ay1.473 TL
75.000 TL60 Ay2.210 TL
100.000 TL60 Ay2.946 TL

Araç İpotekli Kredi Veren Bankalar

Araç ipoteği ile kredi veren tek banka Vakıfbank’tır. Vakıfbank üzerinden arabanıza ipotek ederek ihtiyaç kredisi alabilirsiniz. Arabanınız kasko değerinin %50’sine kadar 48 ay vadeye kadar kredi imkanından faydalanabilirsiniz. Bu kredi için faiz oranı Vakıfbank ipotekli kredi gibi aynıdır. %1.87üzerinden faiz oranı ile hesaplamanızı yapabilirsiniz.

İş Bankası İpotekli İhtiyaç Kredisi

İş Bankası kredi paketlerinde ipotekli ihtiyaç kredisi vade süresi ötekilerden farklı olup 60 aya kadar çıkabilmektedir. Minimum vade süresi de 1 aydır. “İpotek Hazır Kredi” adı verilen bu kredide faiz oranı % 1,14 olmaktadır. İşbankası’ndan ipotekli ihtiyaç kredisi çekmek isteyen müşteriler, göstereceği ipoteğin değerinin tamamı kadar miktarda kredi çekebilmektedir. Başvurunun arkasından eksper eşliğinde ipoteklenecek midealn kıymeti tespit edilir ve rapor haline getirilir. Bu raporda yazan değer kadar ipotekli ihtiyaç kredisi çekilebilecektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir