1. Anasayfa
  2. BLOG

Turkcell Bip İle Para Gönderme Nasıl Yapılır? Turkcell Para Transferi

Turkcell Bip İle Para Gönderme Nasıl Yapılır? Turkcell Para Transferi
Turkcell Bip İle Para Gönderme Nasıl Yapılır? Turkcell Para Transferi
0

Turkcell Bip İle Para Gönderme Nasıl Yapılır? Turkcell Para Transferi

Turkcell’in milyonlarca kişinin kullandığı Bip mesajlaşma uygulaması, diğer mesajlaşma uygulamalarında bulunmayan birçok özel durumun yanı sıra bildirim şeklinde para gönderme özelliğine de sahip.

BİP ile hesap numarasına veya IBAN’a ihtiyaç duymadan ve bankaların mobil veya web şubelerine girmeden para göndermek (transfer) mümkündür.

BİP Nasıl Gönderim yapabilirim?

BİP ile para göndermek, telefonunuzdaki bir fotoğrafı veya videoyu telefon rehberinizdeki biriyle paylaşmak kadar kolaydır. BİP ile para göndermek için, her iki tarafın da (hem gönderenin hem de alıcının) BİP kullanıcısı olması ve kişinin parayı geçerli ve kısıtlanmış bir kredi kartı ile göndermesi yeterlidir. BİP ile para gönderme adımları aşağıdaki gibidir:

  • Öncelikle Bip uygulamasına giriyoruz, para göndermek istediğimiz kişiyi seçiyoruz ve bildirim gönder sayfası açılacaktır.
  • Ardından bildirim ekranındaki “+” düğmesine basın. Burada oluşturulan seçeneklerden “TL” simgesi seçilir.
  • İlk defa kart numarası ve son kullanma süresi gibi bilgiler buraya girilerek kredi kartınız veya Paycell kartınız hızlı bir şekilde tanımlanır.
  • Bir sonraki ekran, göndermek istediğiniz miktarı belirlemenizi isteyecektir. Başvuru ekranındaki tutarlar arasından seçebileceğiniz dilediğiniz tutarı girebilirsiniz.
  • İşlemi onayladıktan sonra istenilen tutar istenilen kişiye gönderilecektir.

Gelen Para Nasıl Çekilir?

Bip tarafından gönderilen paranın kullanım şekilleri, alıcının fiziksel bir Paycell kartına sahip olup olmamasına göre farklılık göstermektedir.

Sanal bir kart oluşturarak: Gönderilecek kişinin fiziksel bir Paycell kartı yoksa, bildirim ekranında “Kart Oluştur” butonuna tıklayarak sanal Paycell kartını oluşturacaktır. Bu sanal kart yardımı ile kendisine gönderilen miktarı internet üzerinden VISA kart kullanılabilecek tüm alışverişlerde kullanabilir.

Para gönderilecek kişinin, parayı kendisine gönderdikten sonraki 24 saat içinde sanal kartı oluşturması gerektiği unutulmamalıdır. Aksi takdirde para alıcıya iade edilecektir. Sanal bir harita oluşturduktan sonra, kullanımıyla ilgili herhangi bir kısıtlama yoktur.

Paycell hesabına aktararak: Bu yöntemle, para gönderilecek kişinin fiziksel bir Paycell kartı varsa, tanımlı Paycell hesabına aktarılan parayı çevrimiçi alışverişlerde veya fiziksel Paycell kartı ile mağaza içi POS cihazlarından çekilerek kullanabilir.

İşlem Limitleri Nedir?

İlgili mevzuat gereği Paycell Card’a yüklenebilecek meblağ günlük 350 TL ve aylık 750 TL ile sınırı olan. Aynı limitler Bip’le yapılacak para transferleri için de geçerlidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir