1. Anasayfa
  2. BANKALAR

E-devlet Üzerinden Ücretsiz Kredi Notu Öğrenme İşlem Adımları

E-devlet Üzerinden Ücretsiz Kredi Notu Öğrenme İşlem Adımları
E-devlet Üzerinden Ücretsiz Kredi Notu Öğrenme İşlem Adımları
0

E-devlet Üzerinden Ücretsiz Kredi Notu Öğrenme İşlem Adımları nelerdir? E-devlet üzerinden kredi notu sorgulaması nasıl yapılır? E-devlet üzerinden kredi notu sorgulama işlemleri nelerdir? Sizlere bu konu hakkında bilgiler vereceğiz. 

Kredi kullanmak isteyenlerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri kredi notu sorunudur. Özel kişilerin kredi itibarını kontrol eden bankalar, bu derecelendirmelerin bir parçası olarak özel kişilere kredi vermektedir. Kredi itibarının bozulmamasını isteyen vatandaşlar, kullandıkları krediler için aylık düzenli ödeme yapmalıdır.

Kredibilite, birçok bankacılık işleminde kişilerin işlemlerini etkileyen bir durumdur. Kredi notu yüksek kişilere krediler ve çeşitli seçenekler kolayca sunulurken, kredi notu düşük kişiler kredi kullanmakta ve kredi kartı satın almakta zorluk çekmektedir. Sonuç olarak bankalar, kredi itibarını artırmak ve kredibilitesini öğrenmek isteyen kişilere herhangi bir hizmet vermemektedir.

Findeks adı altında hayata geçirilen bir uygulama, kişilere kredi derecelendirme bilgisi sağlıyor. Bir süredir bu hizmeti veren uygulamanın detaylı bilgi vermediği biliniyor. Ayrıca, derecelendirme için yüksek fiyatlar belirleyen uygulamayı kullanan kişi sayısı da azdır. Bu konuda çalışmalarına devam eden hükümet, e-devlet sistemi üzerinden vatandaşlara kredibilite konusunda bilgi veriyor. İnsanların kredibiliteyi öğrenmesini kolaylaştıran bir uygulamayı başlatan devlet, insanların kredibilitelerini detaylı olarak bilmelerini sağlıyor. Kişiler kredi puanlarını başvuru yoluyla öğrenirken, kişi yalnızca ayda bir başvuru yapabilir.

Kredi notu nedir? Nasıl hesaplanır?

Kredi kullanmak isteyen kullanıcılar için kredi derecelendirmesi önemlidir. Kişinin geçmiş ve cari borçlarının düzenli ödemelerine dayalı olan kredi notu, borcun nüfus tarafından ödenmesine göre artar veya azalır. Ayrıca bankadaki kişinin varlığına göre belirlenen not, kredi onayının alınma oranını belirler. Kişi ödemelerini geciktirirse veya hiç ödemezse, kredi notu düşürülür. Bazı bankalardan kredi başvurularının sonuçları olumsuz ise kişinin kredi itibarını da etkilemektedir.

E-devlet aracılığıyla bir kredi puanı öğrenmek

Kredi itibarını öğrenmek isteyenler için devlet, bu bilgileri dijital ortamdan alma imkanı sunmaya başladı. Resmi e-devlet web sitesi üzerinden erişilebilen yeni uygulama ile kişi sisteme giriş yaptıktan sonra ilgili alanlara girerek başvuru yapabilmektedir. Başvuru ile elde edilen kredibilite için bireyler Risk Merkezi Rapor Uygulama sayfasını ziyaret etmelidir. Bu sayfadaki başvuru formunu dolduranlara kredi notu bildirilecektir.

Aynı ay içerisinde ayda bir kez başvuru yapmak isteyenler için bir ücret vardır. Ayda bir yapılan başvuruların ödenmesi gerekmez. Kişiler başvurularını yaptıktan sonra kısa sürede kredi notlarını öğrenirler. Ayrıca, kredi itibarını öğrenmek isteyen kişiler, buradan Risk Merkezi’nin resmi web sitesine başvurabilirler.

Son güncelleme: 11.09.2020 17:58

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir