1. Anasayfa
  2. KREDİ

Son dakika emekliye yeni bir kredi yardımı başladı

Son dakika emekliye yeni bir kredi yardımı başladı
0

Son dakika emeklisi için yeni bir kredi yardımı başladı. Emekli müşterilere banka aracılığıyla kredi sağlanacak. Emeklilere verilecek bu kredi yardımları için 100.000 TL’ye kadar limit oluşturulmuştur. Pandemi döneminde zorluk çeken emekliler için bankalar aracılığıyla yapılan kampanyalardan biri de kredi yardım kampanyalarıdır. Bu kredi yardımlarında daha önce emekli olan ve kredi alamayan müşteriler kredi notu düşük de olsa 100.000 TL’ye kadar ihtiyaç kredisi kullanabilecekler.

Emeklilere verilecek bu kredilerde son dakika kampanyalarının yüz bin TL’ye kadar çıktığı belirlendi. İlk taksit ödemenizi 3 ay veya 6 ay erteleyerek toplam 36 aya varan kredinizi kullanabileceksiniz.

Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank aracılığıyla ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunacak emekliler, bu bankalardan emekli maaşı almaları halinde kredi yardımından yararlanabilecekler. 100 bin TL’ye kadar verilecek bu kredilerde bankalar müşterilerine düşük faiz oranlarıyla hizmet veriyor. Bankalar yaptıkları açıklamaların ardından bu kredilerin nasıl ve ne şekilde verileceğini resmi internet sitelerinde açıkladı. Başvuru yapacaksanız kredi şartlarını sağlayan birini emekli etmeniz gerekmektedir.

Emeklilik kredisi başvuru şartları nelerdir?

Emekliler için kredi başvuru koşulları onaylanmıştır. Emeklilerin kredi yardımından yararlanabilmeleri için emekli maaşlarını bankalar aracılığıyla almaları gerekmektedir. Kredi yardımından yararlanacak emekliler de kredi başvurusunda bulunduklarında anında kredi hizmetinden yararlanabilecekler. 36 aya kadar vadeye kadar verilecek emeklilik kredileri, kişilerin icra ve vekillik durumunda olması halinde onaylanamamaktadır. Emekliler, icra ve vekalet borçlarını ödemişlerse borç kapatma dekontları ile kamu bankalarına giderek kredi başvurusunda bulunabilir ve ihtiyaç kredisi kullanabilirler.

Emeklilik kredisi yardımına nasıl başvurulur?

Kredi yardımından yararlanmak isteyen emekliler, o bankanın şubelerine başvurabilirler. Kredi başvurusunda bulunacak kişiler kimlik belgeleri ile birlikte maaş aldıkları şubeler aracılığıyla işlem yapabilirler. Ayrıca bankanın internet bankacılığını kullanarak ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz. Bankanın ihtiyaç kredisi başvurusunu internet bankacılığı üzerinden yapan kişiler, masrafsız ve düşük faiz oranlarıyla kredi onayı almaları durumunda kredisi anında hesabına yatırılacaktır. Kredileri hakkında detaylı bilgi almak isterseniz maaş aldığınız banka şubesinin internet sitesine girerek güncel faiz oranları ve kredi koşulları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir